Fish and chips ne demek?  Fish and chips nasıl yapılır, Fish and chips tarifi...

Ekranların en çok izlenen yarışması Masterchef Türkiye yarışmasında değişik yapılan yemekler oldukça dikkat çekiyor. Son günlerde yapılan "fish and chips" yemeği birçok kişi tarafından araştırılıyor. Fish and chips yemeğinin ne anlama geldiği ise araştırılan konular arasında yerini aldı. İşte fish and chips ile ilgili detaylar...

Fish and Chips bir İngiliz vazgeçilmez klasiğidir.  İngiliz mutfağı denince akla ilk gelen yemeklerden birisi olan fish and chips kızarmış balık ve patates ikilisinin birlikte yer aldığı yemek olarak adlandırılır. Son günlerde Masterchefte adını duyduğumuz Fish and Chips yemeğini yapmak biraz ustalık ister. Fish and Chips yaparken uygulayacağınız birkaç basit yöntemle çok lezzetli hale getirebilirsiniz. TV8 ekranlarında yayınlanan Masterchef Türkiye'de yapılan ve çok lezzetli olan fish and chips nasıl yapılır? İşte detaylar:

Fish and chips ne demek

Fish and chips ne demek

 FISH AND CHIPS NE DEMEK?

Balık ve cipsten oluşan sıcak bir lezzetli yemekler olarak bilinmektedir. Balık ve cips ilk olarak 1860'larda İngiltere'de ortaya çıktı ve 1910'a kadar Birleşik Krallıkta 25.000'den fazla balık ve cips dükkanı vardı . 1930'larda 35.000'den fazla dükkan vardı.

Fish fingers nedir ve nasıl pişirilir? Dondurulmuş fish finger nasıl pişirilir?İLİŞKİLİ HABERFish fingers nedir ve nasıl pişirilir? Dondurulmuş fish finger nasıl pişirilir?

FİSH AND CHİPS TARİFİ:

MALZEMELER

 400 gram fileto mezgit
2 adet orta boy patates

Kaplama harcı için;

1 su bardağı un
1/2 su bardağı mısır nişastası
2 adet yumurta
1 su bardağı maden suyu
1/2 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için;

2 su bardağı ayçiçek yağı

Tartar sos için;

4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
4 adet salatalık turşusu
1 yemek kaşığı kapari çiçeği
1 yemek kaşığı limon suyu
1/4 demet dereotu
1/4 çay kaşığı tuz

FİSH AND CHİPS TARİFİ:

FİSH AND CHİPS TARİFİ:

YAPILIŞI

Kaplama harcı için; buzdolabında un, mısır nişastası, yumurta, maden suyu, süt, tuz ve karabiberi bir kapta pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Deri ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız fileto mezgitleri parmak şeklinde kesin ve isteğe göre dilim olarak koyun.

Kabuğunu soyduğunuz patatesleri, parmak şeklinde kesin ve bol su ile yıkayın. Ardından bir kağıt havluyla hepsini kurulayın. 

İkiye ayırdığınız Ayçiçek yağını ayrı ayrı bir tavalarda ocağa koyup altını yakın. Yağ iyice kızdıktan sonra fileto mezgit balıklarını hazırladığınız kaplama harcına bulayıp hemen kızgın yağa atıp kızartın.

FİSH AND CHİPS TARİFİ:

FİSH AND CHİPS TARİFİ:

Parmak şeklinde doğradığınız patatesleri de kızgın yağa koyup güzelce karıştırıp kızartın. Altın sarısı rengini alana kadar yağda kızartın.

Pişirdiğiniz balık ve patatesleri kağıt havlu üzerine yerleştirin.

  • Tartar sos için; uç kısımlarını kestiğiniz salatalık turşularını küçük küpler halinde kesin. Daha sonra dereotu ve kapari içeceklerini küçücük doğrayın. Süzme yoğurt, mayonez, limon suyu, tuz ve doğranmış tüm malzemeleri bir kapta güzelce karıştırın.

Son olarak servis tabağına aldığınız kızarmış balık ve patatesleri , tartar sosla birlikte bekletmeden servis edin.

Afiyet olsun...

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0