Tempura nedir ve nasıl yapılır? Tempura yapmanın püf noktaları

Japonlara ait olan kızarma yöntemlerinden biri de tempuradır. Oldukça hafif bir yöntem olan tempura, ilk kez MasterChef de duyulmaya başladı. Oldukça dikkat çeken bu yöntem hamur içinde deniz mahsulleri ve sebzelerin kızartılmasıyla ortaya çıkıyor. Lezzeti ve görüntüsü ile dikkat çeken tempura son zamanların en sık tercih edilen kızartma yöntemleri arasın yerini alıyor. Peki tempura nasıl yapılır?

Tempura, hırpalanmış ve derin yağda kızartılmış deniz ürünleri ya da sebzelerden yapılan Japon yemeğidir. Parçalar halinde kesilmiş hammaddeler, kızartma hamuruna batırılır ve genellikle susam yağında kızartılır. Tempura parçaları sosa batırılarak ve sıcak halde yenilir. Tempura yaparken dikkat edilmesi gereken önemli adım hamuru yaparken kullanacağınız suyun buz gibi soğuk olmasıdır.

Aynı zamanda yumurtanın ve unun da buz gibi soğuk olmaları gerekiyor. Bunun için önce unu bir kâse içinde buzlukta (derin dondurucuda) bir süre bekletip soğutuyorsunuz, aynı şekilde suyu da buzlukta soğutuyorsunuz ve buzdolabından çıkan yumurtayı kullanıyorsunuz. Hepsi soğuyunca, soğuk kase içinde karıştırıp tempura hamurunu yapıyorsunuz. Hamurun hep soğuk kalması lazım. Buz gibi soğuk olma özelliği kaybolursa tempura iyi olmuyor. Gelin birlikte hazırlayalım:

Evde kolay karides turşusu nasıl yapılır? Karidesten enfes turşu tarifiİLİŞKİLİ HABEREvde kolay karides turşusu nasıl yapılır? Karidesten enfes turşu tarifi

TEMPURA TARİFİ:

MALZEMELER

1 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı buzlu su
3 temizlenmiş karides
1 uzun dilim havuç
2-3 dilim mantar
2-3 dilim kabak
1 temizlenmiş taze soğan
Soya sosu

Kızartma için;

Sıvı yağ

Karides nasıl temizlenir ve ayıklanır? Karidesi evde pişirme yöntemleri! Karides tavaİLİŞKİLİ HABERKarides nasıl temizlenir ve ayıklanır? Karidesi evde pişirme yöntemleri! Karides tava

YAPILIŞI

Yumurta, un ve buzlu suyu bir kapta iyice çırpın.

Karides, havuç, mantar, kabak ve taze soğanı unlu karışıma bulayın.

Sıvıyağı derin bir tavada kızdırın.

Önce havuç, mantar, kabak ve taze soğanı ardından karidesleri kızgın yağda kızartın.

Kâğıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün.

Yanında soya sosuyla birlikte servis yapın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0