Konya bıçak arası pide nedir ve nasıl yapılır? Bıçak arası pide yapmanın en kolay yolu

Konya'nın güzel lezzetlerinden biri olan bıçak arası pide dana eti ile yapılır. Küçük küçük doğranması ve ince hamuru ile lezzet harikası olan bıçak arası pide için hangi malzemeler kullanılır, nasıl yapılır? İşte bıçak arası pide tarifi:

İnce hamuruyla ne kadar yediğinizi, doyup doymadığınızı anlayamadığınız bıçak arası pidesi, Konya’daki aslında etli ekmektir. Pide salonlarındaki etli ekmeğin bir çeşidi olan üç pide çeşidinden biride “Bıçak arasıdır.” Konyalılar etliekmeği, bıçak arasını ve mevlanayı pide olarak söylemez. Direk isimleri ile farklı bir kategoride yer almıştır. En önemli özelliği düve etinin bifteklik kısmından, iki bıçak arası tabir edilen minik et parçalarının domates, yeşilbiber ve tuz ile yoğurularak kullanılmasıdır.” Farklı olarak, Düvenin veya koyunun kaburga ve boşluk kısmındaki etleri ya da dananın but ve sırt kısmından elde edilen etlerden de yapılıyor. Uygun sıcaklık ve pişme koşulları için odun ateşinde taş fırınında pişmesi gereklidir.  Bu fırınlarda sürekli yüksek ısıyla birlikte sıcak hava sirkülasyonun yaşanması mikrop gibi unsurların minimuma indirgenmesini sağlıyor.  Ayriyeten odun ateşinde pişen yemeğin ve kaynayan suyun daha lezzetli olduğu da söylenir. Gelin birlikte bıçak arası pidesini hazırlayalım:

BIÇAK ARASI PİDE TARİFİ:

MALZEMELER

Hamuru için;

4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 buçuk su bardağından az su

Üzeri için;

Yarım kilo kuşbaşı et
2 domates
1 tane biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 kaşık sıvı yağ

YAPILIŞI

Öncelikle hamurumuzu yapıp mayalanmaya bırakın. O mayalanırken bir yandan üstünün harcını hazırlayın.

Kuşbaşı etleri çok küçük doğrayın, sonra domatesi biberi de aynı şekilde küçük küçük doğrayın. Baharatlarla beraber karıştırın.

Hamur mayalandıktan sonra küçük bezeler haline ayırın.

Sonra hamuru ince uzun bu şekilde açıp üstüne harç sürüp yağlı kağıtlı fırın tepsimize dizelim ve 200 derecede pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0