Susurluk ayranı nasıl yapılır? En kolay susurluk ayranı tarifi

Bol köpüklü Susurluk ayranı dillere destan tadıyla Türk mutfağının en lezzetli içeceklerinden. 1950'li yıllarda meşhur olmaya başlayan susurluk ayranı püf noktalarına dikkat edilerek evde de yapılabilir. İşte bu püf noktalarını takip ederek evde kolayca yapabileceğiniz bol köpüklü susurluk ayranı tarifi:

Susurluk, Balıkesir iline bağlı olan bu ilçenin adıyla ilgili pek çok rivayet  bulunan bir ilçedir. Araçlarıyla İstanbul-İzmir kara yolundan geçen pek çok kişi, coğrafi işaretli "Susurluk Tostu" ile "Susurluk Ayranı"nın tadına bakmak için mola veriyor. Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, "Susurluk'tan geçen herkes burada durur, ayran burada içilir. Buradan geçen bütün herkesi burada misafir etmeye hazırız, bekliyoruz" dedi. Ünü ilçe sınırlarını aşan "Susurluk Ayranı" ve "Susurluk Tostu", ekmeği ve peynirinin üretilmesi, tesislerde çalışanlarıyla 600'ü aşkın kişinin istihdam edilmesi sayesinde bölgenin ekonomisine de büyük katkı sağlıyor. Kentteki tesislerde mola verenlerin ilk tercihlerinden olan tost ve ayran, yurt içinde olduğu kadar yurt dışından gelen birçok turist tarafından da biliniyor. Yolu Susurluk'tan geçenler hem ekmeği ve peyniri ile tostun hem de manda ve inek sütüyle farklı bir lezzete sahip ayranın tadına bakmak için kontak kapatıp mola veriyor.

Susurluk tostu nedir ve nasıl yapılır? En kolay ve gerçek susurluk tostu tarifiİLİŞKİLİ HABERSusurluk tostu nedir ve nasıl yapılır? En kolay ve gerçek susurluk tostu tarifi

  • Türk mutfağının en lezzetli içeceklerinden olan ayran, Susurluk ayran ismiyle dillere destan bir tada sahip. Fakat bol köpüklü ayranı içebilmek için illa Susurluk'a yolunuzun düşmesi gerekmiyor. Bu minik püf noktalarıyla da evinizde kolayca bol köpüklü susurluk ayranı yapabilirsiniz.

SUSURLUK AYRANI TARİFİ:

MALZEMELER

4 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı süt
tuz

YAPILIŞI

El blendırı ile yoğurdu çırpın. İçerisine yavaş yavaş su ve sütü ekleyin. 

Köpürene kadar çırpın. 

İşte bu kadar!

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0