Bezelye salatası nasıl yapılır? Bezelye salatasının en kolay tarifi

Bol dereotlu bezelye salatasını isterseniz et yemeklerinin yanında isterseniz de çay saatlerinde ikram edebilir, dilerseniz ton balığı ya da tavuk ilave ederek tek başına bir öğün haline de getirebilirsiniz. İşte enfes bezelye salatası tarifi

Bezelye, en çok küçük küresel tohum veya bakla meyvesi Pisum sativum'un tohum kabuğudur. Her bakla, yeşil veya sarı olabilen birkaç bezelye içerir. Botanik olarak bezelye, tohum içerdikleri ve bir çiçeğin yumurtalıklarından geliştikleri için meyvedir. Lif ve potasyum kaynağı bu yeşil renkteki baklagil ile bezelye salatası ve yemeği yapabilirsiniz. İster yoğurt isterseniz peynirli beraber servis edebileceğiniz bezelye salatası gün sofralarında dikkat çekecek. Daha önce yemeyenler için mutlaka tadına bakması gereken bezelye salatasının tarifi bugünkü yazımızda. 

BEZELYE SALATASI TARİFİ:

MALZEMELER

3 su bardağı bezelye
4 adet kapya biber
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 su bardağı haşlanmış pirinç
4 dal yeşil soğan
1 demet dereotu
Yarım limonun suyu
Zeytinyağı
Tuz

YAPILIŞI

Bezelyeleri haşlayın.

Biberleri közleyip kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.

Dereotunu ve yeşil soğanın yapraklarını da ince ince doğrayın.

Tüm malzemeyi derin bir kasede karıştırıp limon suyu, zeytinyağı ve tuz ilave edin.

Güzelce harmanlayıp servis edin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0