Füme somonlu sandviç nasıl yapılır? Füme somonlu sandviç yapılışı

Hem doyurucu hem de sağlıklı bir atıştırmalık olan sandviç her öğünde yenilebilen bir alternatiftir. Çayla ya da meyve suyuyla enfes bir şekilde yiyebileceğiniz füme somonlu sandviç tarifini bugün sizlere sunuyoruz.

Sandviç, iki ekmek dilimi arasına yerleştirilen et, peynir, marul çeşitli soslar ya da başka gıda maddeleriyle hazırlanan yiyecektir. Sandviçlerin tarihi büyük bir olasılıkla et ve ekmek kadar eskidir. Sandviç adı ise ancak 18. yüzyılda ortaya çıktı. Bugün sizlere son yıllarda herkesin de çok sevdiği, üstelik çok sağlıklı füme somonlu sandviç tarifini paylaşıyoruz. Tartar sosla lezzetlenen füme somonlu sandviçin malzemeleri ve yapılış aşamalarını yazımızda bulabilirsiniz. 

FÜME SOMONLU SANDVİÇ TARİFİ:

MALZEMELER

8 dilim füme somon
1 adet susamlı baget ekmeği
2 yemek kaşığı tartar sos
4 yemek kaşığı krem peynir
4-5 dal dereotu
1 adet domates
4-5 yaprak marul
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI

Tartar sos ve krem peyniri birbiriyle iyice harmanlayın.

Ekmeği boydan bölüp hazırladığınız sosu içine sürün.

Marul yapraklarını da ekmeğin üzerine yerleştirin.

Somonları dilimleyip marulların üzerine dizin.

En üste de dereotu yapraklarını yayıp üzerini kapatın.

Sandviçi ortadan ikiye bölüp servis edin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0