En kolay saçaklı mantı nasıl yapılır? Saçaklı mantı yapmanın püf noktaları

Balıkesir yöresine ait bir mantı türü olan saçaklı mantı nasıl yapılır merak ediliyor. Hazırlanışı kolay olan ve az malzeme gerektiren saçaklı mantıyı evinizde denemek isterseniz pratik tarifini haberimizde derledik. İşte saçaklı mantı tarifi, yapılışı, malzemeleri:

İsmini fırına alınan erişte hamurlarının kızarırken eğilip bükülmesiyle alan saçaklı mantı, bazı yörelerde şivesel söyleyişle cıngıllı mantı diye dillendirilir.  Balıkesir bölgesinin meşhur lezzetlerinden birisi olan saçaklı mantı tarifi evde kolaylıkla yapılabilen bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için saçaklı mantı tarifi arıyor ya da saçaklı mantı nasıl yapılır merak ediyorsanız yazımızı inceleyebilirsiniz. İnce hamur ile tavuğun birleşmesiyle enfes bir yemek olan Saçaklı Mantı, Balıkesir mutfağının en ünlü yemeklerinden biri. Aslında bir çeşit tavuklu makarna da diyebiliriz bu yemek için. Hamurlar kurdele gibi ince şeritler halinde kesilip fırınlanıyor, ardından da tavuk suyu ve tavuk etiyle lezzetlendiriliyor. 

SAÇAKLI MANTI TARİFİ:

MALZEMELER

4 su bardağı un
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı margarin
1 adet tavuk
5 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

Un, yumurta, tuz ve su ile yumuşak bir hamur yapın ve 1 saat kadar dinlendirin.

Tavuk haşlanarak suyu süzün ve didikleyin.

Dinlenmiş olan hamurdan 3-4 beze yapın. Her bir bezeyi açıp, fotoğraflarda görüldüğü gibi katlanarak uzun şeritler kesin ve yağlanmış tepsiye bırakın.

Şeritler 3-4 kat olacak şekilde tepsiye dizilirken her kat arasına sıvı yağ gezdirin.

180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. 

Pişirilmiş ve kıtırık halde olan şerit hamurlar tepsiye yayın. Üzerine didiklenmiş tavuk etleri serin.

Bol karabiber serpin, tavuk suyu dökülerek ocak üzerinde suyunu tamamen çekip yağı çıkana kadar pişirin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0