Sütlü Japon çöreği nasıl yapılır? Japon çöreği yapmanın püf noktaları

Farklı kültürlerin mutfaklarını denemeyi çok seviyoruz. Bazı tarifler var ki gerçekten denemeye değer. Sütlü Japon çöreği de yumuşacık olmasıyla çayın yanına çok yakışıyor. Bulutlar kadar yumuşak olarak adlandırılan sütlü Japon çöreğinin tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Çörek, az yağlı, yumurtalı, bazı çeşitleri şekerli bazıları ise tuzlu, gevrekçe bir hamur işi türü. En bilinen örnekleri ay ve paskalya çörekleridir. Ancak Japonya'da da sütlü bir çörek yapılıyor. Tadı çok hafif kıvamı ise yumuşacık bir ekmeğe benzeyen Japon çöreği isteğe göre üzerine bir şeyler eklenebiliyor. Sadece 6 malzemeyle yapacağınız bu Japon çörekleri mutfakta yeni favoriniz olacak. Vereceğimiz tarif Japon mutfağından olmasına rağmen Türk mutfağına oldukça benziyor. Kahvaltı sofralarınızın yıldızı olacak bir tarifle karşınızdayız. Yumuşacık hamura mis gibi reçeller pek bir yakışıyor. Tadına bakan herkes bu lezzetle mest oluyor!

SÜTLÜ JAPON ÇÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

250 gr ekmek unu
25 gram şeker
130 gram ılık süt
3 gr kuru maya
3 gram tuz
20 gr yumuşak tuzsuz tereyağı

YAPILIŞI

Kuru mayayı 100 ml ılık sütte aktive edin. Şeker, ılık süt ve süt mayası karışımını una ekleyin ve iyice karıştırın.

Daha sonra tuzu ekleyin, ancak mayaya doğrudan eklemeyin. 10 dakika masanın üzerinde yoğurun.

Tereyağı ekleyip 5 dakika yoğurun. Yuvarlak yapın ve iki katına çıkıncaya kadar 40 dakika ılık bir yerde dinlendirin. Islak havlu veya kapakla örtün.



7 parçaya bölün ve yuvarlak hale getirin. Üzerlerini ıslak bir havluyla örtün ve 15 dakika dinlendirin.

Dinlendikten sonra söndürün ve yuvarlayın. Bunları bir pişirme tepsisiyle fırın tepsisine hizalayın.

Üzerlerini ıslak bir havluyla örtün ve iki katına çıkana kadar 40 dakika dinlendirin.

Süslemek için üstüne biraz ekmek unu eleyin. 150 ° C'de 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0