Bingsu nedir ve Bingsu nasıl yapılır? Kore usulü Bingsu tarifi

Bing-su Korelilerin yaz sıcaklığını unutmak için yedikleri bir şeydir. Gofret, gevrek ve bisküvi tadını veren bu tatlı yaz sıcaklarında tüketilmektedir. Kore’nin dondurma tatlısı olarak bilinen “bingsu” meşhur soya sosu ile hazırlandığı için bu ülkede çok sevilmektedir. Peki evde bingsu nasıl yapılır? Bingsu yapımının püf noktaları nelerdir? İşte tarifi:

Patbingsu, doğranmış meyve, yoğunlaştırılmış süt, meyve şurubu ve kırmızı fasulye içerebilen tatlı soslar içeren popüler bir Kore buz tatlısıdır. Kuru fasulye dışındaki içerikli çeşitlere bingsu denilmektedir. Kore’nin populer yaz mevsimi yiyeceği pingsu’nun bir kaç farklı türü var. Eskiden geleneksel olan bingsu yalnız sade buz ve tatlandırılmış soya ile hazırlanırmış. Ona Patbingsu diyorlar. Halbuki bugün çok farklı meyveler ve süt ile harika tat çeşitleri var.  Patbingsuyu Kore’deki bir çok yerde bulabilirsiniz; kafelerde, fastfood restoranlarında, bakery denen fırın-pastanelerde… Dilerseniz evde de yapabilirsiniz. Yalnızca 3 malzeme ile hazırlanan bu tatlı, 10 dakikada sofralardaki yerini almaktadır. Malzemeler hazırsa, çilekli bingsu tarifine geçebiliriz. Bingsu yapımında pat veya başka bir meyve kullanabilirsiniz. Maraş dondurmasını vanilyalı, meyveli veya kakaolu olarak da seçebilirsiniz. Damak zevkinize göre meyveli jöle kullanabilir veya çilekleri sade bir şekilde sunabilirsiniz. Lezzetini arttırmak için antep fıstığı ve fındık parçaları da ekleyebilirsiniz.

 

BİNGSU TARİFİ:

MALZEMELER

Dondurulmuş süt (4 küp)
3 yemek kaşığı çilek
Maraş dondurması (2 yemek kaşığı)
Jöle (isteğe göre)

YAPILIŞI

Öncelikle tarife başlamadan 2 saat önce sütü, buz kalıplarına dökerek dondurun.

Çileklerin saplarını kesin ve bol suyla durulayın. Çileklerin suyunu süzdükten sonra 3-4 parçaya bölün.

Dondurduğunuz sütü robottan çekerek kar kıvamına getirin. Sütü servis tabağına veya dondurma kasesine alın.

Çilekleri jöle ile karıştırın ve sütün üzerine yerleştirin. En üst kısma ise dondurmayı yerleştirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0