Kore mantısı mandu nedir ve kore mantısı evde nasıl yapılır? Mandu yapmanın püf noktası

Kore yemekleri arasında özel bir yere sahip olan ve mantıya benzemesiyle Kore mantısı olarak anılan mandu farklı lezzetleri denemek isteyenlerin en çok merak duyduğu yemeklerden bir tanesi. Bugün sizlere kore mantısı yani gerçek adıyla Mandu yapmanın püf noktalarını paylaşıyoruz.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Dünya mutfakları arasında çok özel bir yere sahip olan Kore mutfağı oldukça özgün lezzetlerinin yanı sıra Türk damak tadına uygun ve Türk mutfağına benzeyen yemekler de barındırıyor. Kore mantısı olarak da bilinen bu yemek, kıyma, pırasa ve isteğe göre mantarla hazırlanıyor. Genellikle hamura büzgü veya yarım ay şekli veriliyor.  Bunlardan bir tanesi de Kore mantısı olarak da geçen mandu oluyor. İsmiyle de oldukça benzerlik taşıyan mandu tarifi farklı lezzetler denemek isteyenler tarafından sık sık araştırılıyor. Peki, mandu nasıl yapılır? Mandu malzemeleri neler? İşte Kore mantısı nasıl yapılır konusunda tüm merak edilenler… 

KORE MANTISI TARİFİ:

MALZEMELER

Bir yumurta akı
Yarım deste yeşil soğan
Karabiber
Susam yağı
İki tane sarımsak
Karides

Hamuru için;

2 su bardağı un
1/5 su bardağı su
Tuz

kore mantısı

kore mantısı

YAPILIŞI

Öncelikle içerisinde un, su, tuz olan hamur açılır ve parçalar halinde kesilir. Tavaya yağ konulur, üzerine yumurtanın akı ilave edilir ve pişirilir.

Pişirilen yumurta akının içerisine yeşil soğan, karabiber, susam yağı, sarımsak ilave edilir ve karıştırılır. Önceden hazırlanmış hamurun içerisine harç konulur, ortasına karides yerleştirilir ve güzelce sarılır.

Sarılan hamur delikli tencereye dizilir. Tencere buharın üzerine konulur, kapağı kapatılarak dört dakika pişirilir.

Hazır olan Kore mantısı sirke ve soya sosuyla hazırlanmış özel sos ile birlikte tüketilir.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0