Evde en kolay gofret nasıl yapılır? Gofret yapmanın pratik tarifi

Uzun yıllar birçok firmada pazarlamacı ve üst düzey yöneticilik yapan ve pazarlama müdürlüğü yaptığı esnada tanıştığı gofret üreticisinin verdiği özel tarifle hayatı değişen Seyfettin Kısmet, 45 yıllık kalıplarla günlük ev yapımı gofret üretimine başladı. Sizler de evde kendi gofretinizi yapabilirsiniz. Peki en kolay gofret nasıl yapılır? Gofret yapımının püf noktaları nelerdir? İşte tarifi:

Sakarya’nın Hendek ilçesinde kurduğu üretim yerinde 45 yıllık kalıplarla ve özel tarifle günlük ev yapımı gofret üreten işletme sahibi Seyfettin Kısmet, “45 yıl öncenin tadını, insanların çocukluğunda yediği tadı şuan da yakalayabiliyoruz ve insanlara sunabiliyoruz” dedi. Pazarlamacılıktan üreticiliğe geçiş yapan Kısmet, pazarlamacılık yaptığı dönemlerde batmakta olan bir üreticinin ürününü pazarlayarak firmayı batmaktan kurtardığını belirtti. İşletme sahibi, batmak üzere olan firmayı kurtaran Seyfettin Kısmet’e dedesinden kalma ev yapımı gofret reçetesini ve 45 yıllık kalıp makinelerini hediye etti. İçerisinde katkı maddeleri olmayan kıtır kıtır ev yapımı bir gofreti yada çifte kavrulmuş lezzetinde bir gofreti kim istemez ki… Gofret kadar ince katmanları olmasa da kıtır kıtır olması ve arasındaki çikolata katlarıyla  çocukların çok hoşuna gidecek. Sadece 3 malzemeyle yoğun fındık ve çikolata tadı damakta iz bırakıyor. Gofret tarifi yazımızın detaylarında...

 

GOFRET TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet wasa
80 gram bitter çikolata
100 gram fındık ezmesi

YAPILIŞI

Çikolatayı benmari usulü eritin.

İçerisine 2 kaşık kadar parçacıklı fındık ezmesi ekleyin. Wasaları ortadan ikiye kesin.

Aralarına fındık ezmesi sürün. Yani 3 kat wasa 2 kat fındık ezmesi olacak şekilde.

Hazırladığınız gofretleri önceden hazırlanmış olduğumuz çikolata karışımına bulayıp dinlendirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0