Creme anglaise nedir? Creme Anglaise evde nasıl yapılır? İngiliz kreması tarifi

İster tatlılarınızın yanında farklı bir sos çeşidi olarak, ister dondurma yapımında kullanabileceğiniz Krem Anglez daha önce tadına bakmayanların çok beğeneceği bir tatlı olabilir. İsterseniz tek başına isterseniz de meyvelerle yapacağınız tatlılara ekleyebileceğiniz krem anglez tarifi bugünkü yazımızda bulabilirsiniz.

İngiliz kreması tatlı krema veya sos olarak kullanılan hafif bir koyu kremadır. Genellikle vanilya ile tatlandırılmış şeker, yumurta sarısı ve sıcak süt karışımıdır. Bu, kek veya meyve üzerinde bir sos olarak dökülebilir. Türkçe okunuşu ‘Krem Anglez’ olan bu tatlı sos, İngiliz kreması anlamına geliyor. Yumurta temelli ve Batı mutfağında çok işlevli olarak kullanılırken, kek türü tatlıların yanında sos olarak, meyvelerle birlikte, meyve salatalarında ya da dondurma yapımında kullanılıyor. Geçmişi krema ve muhallebileri koyultmak için yumurta kullandıkları bilinen eski Romalılara kadar uzanır. Krem anglais yaparken önemli nokta kremanın kesilmemesidir. Pütür pütür kesilmesine sebep olacak kadar hararetli ateşte ve uzun süre pişirmekten kaçınılmalıdır. Ocaktan indirildiği anda hala pişmeğe devam edeceği için soğuk suya oturtularak pişmeye devam etmesi sonlandırılır. Peki ‘Krem Anglez’ nasıl yapılır? ‘Krem Anglez’  yapmanın püf noktaları neler? Gelin birlikte öğrenelim:

CREME ANGLAİSE TARİFİ:

MALZEMELER

4 su bardağı süt
10 yumurta sarısı
2.5 çay bardağı toz şeker
Yarım paket vanilya
1 çorba kaşığı buğday nişastası

YAPILIŞI

Bir kasede yumurta sarıları ile tozşekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Süt ve nişastayı ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.

Vanilyayı ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın.

Karıştırarak soğutup kuplara paylaştırın. Kedidili bisküvileriyle servis yapın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0