En kolay sebzeli pizza tarifi! Evde sebzeli pizza nasıl yapılır?

Düşük kalori ve karbonhidrat alıp doya doya besleyici pizza yemek isteyenler dışarıdan almak yerine evde de kolayca yapabilirsiniz. Kırmızısıyla,sarısıyla ve yeşiliyle ayrı bir renk ve tat katan biberler ve etten bile lezzetli bulduğumuz kabakla yapılan enfes sebzeli pizza tarifi bugünkü yazımızda.

Pizza, İtalyan mutfağında bir mayalı hamur işidir. Üstüne birçok malzeme konulabilir. Peynir, sosis, domates, salam, biber, zeytin, mısır gibi ana malzemeleri dışında birçok değişik malzemenin konulduğu pizzalar da bulunmaktadır. Özellikle anavatanı olan İtalya'da ve ABD'de birçok pizza türü geliştirilmiştir. İlk olarak 10. yüzyılda, Lazio'da bir Latince el yazmasıyla kaydedilmiş olan pizza günümüzde de en çok satılan fast food ürünü. Biber, kabak, mısır, peynir ve fesleğen ile hazırlanan sebzeli pizza, en sevilen pizza çeşitlerinden biridir. Diyet ve vegan menülerinde de yer alır. Gelin evde kolayca hazırlayabileceğiniz sebzeli pizza nasıl yapılır görelim:

SEBZELİ PİZZA TARİFİ:

MALZEMELER

1 kabak
2 kırmızı biber
1 çarliston biber
1 çay bardağı mısır konservesi
4 dal fesleğen
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 kırmızı soğan

Hamuru için;

500 gram un
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

Geniş bir kaseye unu eleyin. Şeker, tuz ekleyip harmanlayın. Süt ve suyu bir kaseye alın. Mayayı içine atıp eriyinceye kadar karıştırın.

Bunu una ekleyin ve yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın. Unlanmış tezgahta hamuru yuvarlak şekilde açın.

Yağlı kağıt serili tepsiye alın. Kabağı ince doğrayıp hamurun üzerine dizin. Kırmızı biberlerin çekirdeklerini temizleyip 1 parmak kalınlığında, çarliston biberi küp şeklinde doğrayın.

Soğanı halka kesin. Hepsini kabakların üzerine yerleştirin. Mısır ve ince kıyılmış fesleğen serpiştirip 190 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika  pişirin.

Fırından çıkartıp rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve 5 dakika daha pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın. 

Afiyet olsun...

İncir çekirdeği yağının faydaları nelerdir? İncir çekirdeği yağını yoğurtla karıştırıp yerseniz

İLİŞKİLİ HABER

İncir çekirdeği yağının faydaları nelerdir? İncir çekirdeği yağını yoğurtla karıştırıp yerseniz
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0