Börek sosu nasıl yapılır? En kolay sodalı börek sosu tarifi

Çay saatlerine eşlik eden ve lezzeti damaklarda iz bırakan börekler hem hazır yufkadan hem de elle açılabilen yufkadan yapılabiliyor. Burada önemli olan nokta yufkanın hep taze kalması ve çıtır çıtır olması için doğru sosu yapmaktan geçer. Peki börek sosu evde nasıl hazırlanır? En kolay sodalı börek sosu tarifi bugünkü yazımızda.

Börek, Türk mutfağında bir açılmış hamurun veya yufkanın arasına çeşitli malzemeler konularak değişik biçimlerde pişirilebilen hamur işidir. Pratik ve hazır yufka ile yapılan börekler ansızın gelen misafirlere karşı kurtarıcı olsa da elde hızlı yapılabilecek börek çeşitleri de vardır.  Böreğe kimliğini veren iç malzemesi ve şeklidir. İç malzemenin kıvamının tam tutturulması böreğin çeşidi ne olursa olsun lezzet oranını arttırır. Hazır yufkadan yapılan ya da el açması börekler yaparak sabah kahvaltılarınızı anlamlandırmak için muhteşem bir tercih olabilir. Bugün sizlere hazır yufkadan ya da el açması börek yaparken nasıl bir sos kullanmalı konusunda tarif paylaşıyoruz. Tam kıvamında ve lezzeti damaklarda iz bırakacak börek sosu tarifi yazımızda bulabilirsiniz. 

- Böreklerin üzerinin nar gibi kızarmasını istiyorsanız sossuz börek yapmayın deriz. Peki nedir bu sosun sırları derseniz içinde mutlaka yoğurt ya da süt kullanmak ilk sır. Bu iki malzemeden birini mutlaka kullanın ki böreklerinizin malzemelerini birlikte tutan ve lezzetlendiren bir sos olsun.

- Ardından yine sosların malzemelerini birleştirmek için yumurta kullanabilirsiniz. Böreklerinizin boyutlarına göre 1 ya da 2 yumurta ilave etmek yeterli olacaktır. İşin bir sırrı daha var. O da soda kullanmak. Özellikle puf puf kabarmış börekler hazırlamak istiyorsanız mutlaka soda ekleyin. Tüm malzemeleri de mutlaka oda sıcaklığında kullanın. Dilerseniz süt-soda-sıvı yağ- yoğurt, yoğurt-soda-sıvı yağ yumurta ya da yoğurtla sütü birlikte de kullandığınız soslar hazırlayabilirsiniz.

- Bu sosun içine dilerseniz sıvı yağ yerine eritilmiş tereyağı da ekleyebilirsiniz. Ardından güzelce çırpıp yufkalarınızın her katına döküp yayın. Her tarafına sos yedirmeye çalışın. Tüm katları yaptıktan sonra üzerine de sostan mutlaka gezdirin. Bu şekilde üzeri de nar gibi kızaracaktır.

- Ardından böreğinizi bu soslu haliyle buzdolabında dinlendirin. Sosu güzelce içine emen börekler enfes olacaktır. Pişirdikten sonra lezzetine doyamayacaksınız.

Bu tarif bayram kilolarına savaş açıyor! 2 hafta içinde karın yağlarını yok ediyor

İLİŞKİLİ HABER

Bu tarif bayram kilolarına savaş açıyor! 2 hafta içinde karın yağlarını yok ediyor
Kızartma yağının sağlığa zararları nelerdir? Beyni sinsice öldürüyor

İLİŞKİLİ HABER

Kızartma yağının sağlığa zararları nelerdir? Beyni sinsice öldürüyor
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0