Lahana cipsi nasıl yapılır? Fırında lahana cipsi tarifi

Adını duyunca şaşırmış olabilirsiniz ama şaşırmayın. Demir, kalsiyum ve C vitamini deposu olan lahanayı cips olarak da tüketebilirsiniz. Üstelik yapılışı da çok kolay. Çocuklarında yedikçe yemek isteyeceği lahana cipsi fırında yapılıyor. Peki lahana cipsi tarifi nedir? İşte yapımı:

Lahana, ya da kelem turpgiller familyasından geniş ve kalınca kat kat yaprakları olan, güz ve kış sebzesi olarak yetiştirilen ve birçok türü olan bitkidir. Lahananın kanseri önlemeden kilo vermeye, göz sağlığından astıma kadar birçok faydası bulunuyor. Bilimsel adı Brassica oleracea olan lahanada; demir, kalsiyum ve magnezyum mineralleri ile, B, E, C vitaminleri bulunuyor. Turşusu, sarması, çorbası ve hatta diyeti bile yapılabilen lahana yazımızın üst kısmında da değindiğimiz gibi birçok çeşit içermektedir. Bunların hepsinin ortak olmasının yanında ayrı ayrı da faydaları bulunmaktadır. Lahanadan sağlıklı bir besin hazırlamak isterseniz cips yapabilirsiniz. Cipsin en sağlıklı hali Lahana Cipsi lezzetli bir sebze abur cubur tarifidir. 

LAHANA CİPSİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 küçük lahana
Az zeytinyağı
Az tuz
Az karabiber

YAPILIŞI

Lahana yaprakları yıkanıp, kurulayın.

Eğer kalın yapraklar varsa o kısımları çıkarın ve körpe olanları kullanın.

Bir salata kasesinin içinde lahana yaprakları salata yapar gibi hafifçe yağlayın ve fırın kağıdı yayılmış olan tepsiye tek sıra halinde dizin.

Üstlerine hafif tuz ve karabiber serpiştirin.

90°C fırında kıtır olana kadar 2-2,5 saat pişirin.

Afiyet olsun...

Pijama alırken nelere dikkat etmeli? Pijama satın alırken kumaşı nasıl olmalı

İLİŞKİLİ HABER

Pijama alırken nelere dikkat etmeli? Pijama satın alırken kumaşı nasıl olmalı
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0