Kuskus pilavı tarifi: Kuskus pilavı nasıl yapılır?

Boncuk taneleriyle çocukların da en sevdiği hamur işi olan kuskusun makarnadan farklı bir yapımı ve süreçleri vardır. Daha uzun sürede pişer ve tadı daha güçlüdür. Tadı damaklarda iz bırakan kuskus makarnasından pilav yapmaya ne dersiniz? İşte kuskus pilavı tarifi:

Kuskus, aslında tıpkı mantı gibi kendine münhasır bir hamur işi. Arapça’da kırpık hamur anlamına gelen ‘kaşkaşa’ kelimesinden türediği düşünülen kuskusun tadı makarna kategorisinde sevilir ama ismi birçoğumuz için farklı geliyor. Dünyada iki yemeğe kuskus deniyor. Biri Kuzey Afrika’dan yayılan Magreb kuskusu, diğeriyse Türk ve İtalyan işi olanı. Her ikisi de birbirlerinden farklı. Magreb kuskusu, Avrupa’da Fas ve Cezayir’in uzun yıllar Fransız sömürgesinde kalmış olması sebebiyle daha tanınmış. Diğerinin çok da bilinmemesinin zaman alan yapımı. Bu yüzden bölgesel olarak tüketilmekte. İtalya’da bile bir tek Sicilya’da yeniyor. Bizdeki köy kuskuslarının tadı olağanüstü. Akşam yemeğine özel misafirleriniz davetli olduğunda ya da kalabalık sofralar için yemek hazırlamanız gerektiğinde kuskus pilavını deneyebilirsiniz. Sadece tek bir yemek hazırlayarak sofradaki herkesi doyuracağınızın garantisi burada.

KUSKUS PİLAVI TARİFİ:

MALZEMELER

1 paket kuskus
4 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet küp doğranmış
kırmızı biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3'er dal fesleğen ve nane
Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Kuskusu tencereye alıp, sıcak su, tuz, karabiber ve 1 çorba kaşığı tereyağı ilave edin.

5-6 dakika haşlayıp, süzün. Ayrı bir yerde kırmızı biberi, zeytinyağı ve kalan tereyağında 3 dakika soteleyin.

Daha sonra kuskusa ilave edip karıştırın. Kıyılmış fesleğen ve naneyi ekleyip, harmanlayın.

Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0