En kolay balık iskender nasıl yapılır? Balık iskender yapımı

Yeni yeni trend olan balık iskender bir kez tadına bakanların vazgeçilmez lezzetlerinden biri oldu. Balık iskender nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Ödüllü Şef Ayten Saner’den çuprayla balık iskender tarifi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

İskender kebap veya iskender döner, Bursa yöresinin meşhur kebap yemeklerinden biridir. 1867 yılında Kayhan Çarşısı'nda başlamıştır. Aslında temel malzemesi döner olsa da iskenderi iskender yapan, üstündeki tereyağ, domates sosu, yanındaki yoğurt ve altındaki yağlı pide parçalarıdır. Bugün hazırladığımız iskender çok farklı. Bursa’ya gidemedik, İskender yiyemedik, evde de yapamayız, etin kilosu kaç para diye hayıflanmanıza artık hiç gerek kalmadı çünkü harika ekonomik ve çok nefis bir tarifimiz var: Balık iskender. Özellikle balık etini sevenleri ziyadesiyle memnun edecek, tüm ev halkının hiç itiraz etmeden yiyeceği, üstelik de göz dolduran sunumuyla en ağır misafirleri bile ağırlayabilecek nefis bir tarif.

1 Porsiyon Ev Yapımı İskender Kaç Kaloridir?

  • 200 gramlık bir porsiyonda iskender, yaklaşık 400 kaloridir. Kalori değerini düşürmek için, ekstra tereyağı sos tüketmemeye özen gösterin.

BALIK İSKENDER TARİFİ:

MALZEMELER

3 çipura
2 patates
5 sivri biber
2 domates
3 diş sarımsak 
500 gr yoğurt 
1 kaşık domates salçası
3 kaşık tereyağı
3 tırnak pide
karabiber
tuz

En kolay iskender nasıl yapılır? Lezzetli iskender tarifinin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay iskender nasıl yapılır? Lezzetli iskender tarifinin püf noktaları

YAPILIŞI

Afiyet olsun...

Kişniş tohumunun faydaları nelerdir? Ağız içi yaraları için kişniş yağı işe yarar mı?

İLİŞKİLİ HABER

Kişniş tohumunun faydaları nelerdir? Ağız içi yaraları için kişniş yağı işe yarar mı?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0