Akhisar simit ekmeği nasıl yapılır? Meşhur olan Akhisar simidinin püf noktaları

Nohut mayalı ekmeklerin lezzetini sevenler için Akhisar simit ekmeği oldukça ideal bir tarif olacak. Günümüzde daha önce denemeyenler Akhisar simit ekmeği tam size göre. Akhisar simit ekmeği tarifi, yapılışı, malzemeleri püf noktası bugünkü yazımızda.

Son dönemin favori ekmeği ekşi mayalı ekmekler ama nohut mayalı ekmeğin lezzeti de bir başka olur. Üstelik mayayı hazırlamak da çok kolaydır. Manisa’nın Akhisar ilçesine ait bu ekmek tarifi de nohut mayasıyla yapılıyor. Manisa Akhisar'ın simit ekmeği ister kahvaltılarda isterseniz de çay saatlerinde hazırlayabilirsiniz. Sevdiklerinize hazırlamak için Akhisar simit ekmeği tarifi arıyor ya da Aksihar simit ekmeği nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Akhisar simit ekmeği tarifi, yapılışı, malzemeleri püf noktası...

SİMİT EKMEĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 çay bardağı nohut
1 su bardağı ılık su
Yeteri kadar un
1 adet yumurta
Tuz

YAPILIŞI

Nohudu havanda ince dövün ancak un kıvamına getirmeyin.

Bir kaseye dövdüğünüz nohutları alın. Ilık su ve biraz un ekleyin ve karıştırın. Üzerini örtüp ılık bir yerde 10-12 saat kadar bekleterek mayalandırın.

Mayalandıktan sonra un, tuz ve su ilave edip bir ekmek hamuru elde edene kadar yoğurun. Hamuru yeniden ılık bir yerde mayalandırın.

Tepsiye alıp fırına koymadan önce üzerine yumurta sarısı sürün. Fırını 200 dereceye ayarlayıp kabarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0