En kolay soğan halkası nasıl yapılır? Evde soğan halkasının püf noktaları

Fast Food restoranlarında ayıla bayıla yediğimiz soğan halkalarını artık evde yapabilirsiniz. Özellikle burgercilerde çok sık karşımıza çıkan soğan halkalarını, dondurulmuş halde alıp kızartabileceğiniz gibi kendi soğan halkanızı kendiniz de yapmak isterseniz hazırladığımız tarifi deneyebilirsiniz.

Soğan halkası ABD, Kanada, Birleşik Krallık, İrlanda, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Türkiye ve bazı Asya ve Kıta Avrupası ülkelerinde yaygın olarak yapılmaktadır. Genellikle halka şeklindeki soğan dilimlerini unladıktan sonra yağda kızartarak yapılır.  Hamburgerin, patates kızartmasının eşlikçisi kuşkusuz soğan halkaları. Ancak hazır almak ya da fast food restoranlarından yemek yerine artık çıtır soğan halkalarını kendimiz de yapabiliriz. Hem de onlardan kat kat lezzetli yaparak. Peki evde soğan halkası nasıl yapılır? Soğan halkası yapmanın püf noktaları neler?

Çıtır patates nasıl kızartılır? Pratik patates kızartması tarifiİLİŞKİLİ HABERÇıtır patates nasıl kızartılır? Pratik patates kızartması tarifi

SOĞAN HALKASI TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet kuru soğan
1 paket dilimlenmiş cheddar peyniri (kaşar peynir de olur)
2 adet yumurta
1 kase un
1 kase galeta unu
göz kararı bolca sıvıyağ (kızartma için)

YAPILIŞI

Soğanı halka şeklinde üç eşit parçaya bölün ve içinden halkaları ayırın.

Cheddar peynirini soğan halkası genişliğinde kesin.

İki soğan halkasını arada boşluk kalacak şekilde iç içe koyun ve boşluğa dilimlediğiniz cheddar peynirini yerleştirin.

Bu şekilde yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin ve buzlukta 1 saat bekletin.

2 yumurtayı bir kasede çırpın. Buzluktan çıkardığınız soğan halkalarını önce una, sonra yumurtaya, sonra galeta ununa, tekrar yumurta ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.

İstediğiniz sos ve yeşillikle ılık servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0