Köz biber çorbası nasıl yapılır? Közlenmiş biber çorbası tarifi

Kıpkırmızı rengiyle, mis gibi aromasıyla güzel bir köz biber çorbasına ne dersiniz? Farklı çorba tarifleri denemek isterseniz mutlaka közlenmiş kırmızı biber çorbasını pişirebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, közlenmiş biber çorbası tarifine geçebiliriz.

Hastalıklara yakalanma riskini azaltan biber; et ve sebze yemeklerinin içinde kendine yer bulur. Demir, kalsiyum ve birçok minerali içerisinde barındıran biber, protein ve diyet lifleri açısından da oldukça zengindir. Bu yüzden diyet listelerinde sık sık yer alır. Yapılışı oldukça kolay olan köz biber çorbası tarifinin içinde bir de özel günlerde çok işinize yarayacak bir sunum ipucu bulunuyor. Kırmızı biber çorbası tarifi ile akşam yemeklerine enfes bir başlangıç hazırlayacak, sevdiklerinizin içini ısıtacaksınız. Hem de oldukça pratik hazırlanıyor. Dilerseniz kaşar peyniri rendesi ve biraz krema da koyabilirsiniz.

Kırmızı biberden çorba nasıl yapılır? En kolay kırmızı biber çorbası tarifiİLİŞKİLİ HABERKırmızı biberden çorba nasıl yapılır? En kolay kırmızı biber çorbası tarifi

KÖZ BİBER ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet kuru soğan
8-10 adet kapya biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Tercihe bağlı kekik

YAPILIŞI

Biberleri 180 derece sıcak fırında 35-45 dakika fırınlayın veya közleyin.

Kabuğunu soyun, kabaca doğrayın ve kenara alın.

Soğanı kabaca doğrayıp zeytinyağı ve tereyağında soteleyin.

Un ilave edin ve 1-2 dakika kavurun.

Salça ilave edip biraz daha kavurun.

3-4 seferde suyunu ekleyin.

Biberleri ilave edin ve kapağı kapalı halde 15 dakika kadar pişirin.

Blender ile çekin. 

Yeniden ateşe tekrar alın ve kaynama noktasına getirin.

Tuz, karabiber ve dilerseniz kekik ilave edin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0