Obur hamburger nedir ve içerisinde ne var? Obur hamburger evde yapılışı

Yedikçe yemek istemenizi sağlayan, ağız sulandıran hamburger yapımını eve taşıdık. Her şeyi evde yaptığımız şu günlerde obur bir hamburgeri muhteşem ellerinizle yapabilirsiniz. Obur hamburger nedir ve içerisinde ne var? Obur hamburger evde yapılışı haberimizin detaylarında.

Hamburger veya sadece Burger, iki dilim yuvarlak sandviç ekmeği arasına yerleştirilen bir köfteyle yapılan sandviç türü. Genellikle ketçap, mayonez, turşu, soğan, domates, hardal ve bunun gibi değişik malzemelerin de ilavesi ile servis edilir. Küçük büyük hepimiz gerek sokak lezzetlerinde, gerekse lüks restoranlarda ayıla bayıla hamburger yemeyi seviyoruz. Bu bir gerçek ama bu nefis lezzeti değme ustalara taş çıkartacak cinsten kendinizin de yapabileceğini biliyor musunuz? Bugün sizlere obur burger tarifini veriyoruz. 

  • Dışarıda yediklerinizi aratmayacak üstelik çok daha sağlıklı evde hamburger tarifleri hazırlamaya ne dersiniz? Her yaştan damak zevkine uyabilecek, doyurucu ve farklı hamburger tarifleri resimli yapılış aşamaları ve püf noktalı anlatımlarıyla bu kategoride!

Evde kolay hamburger ekmeği nasıl yapılır? Hamburger ekmeği tarifiİLİŞKİLİ HABEREvde kolay hamburger ekmeği nasıl yapılır? Hamburger ekmeği tarifi

İŞTAH AÇAN ONUR HAMBURGER

İŞTAH AÇAN ONUR HAMBURGER

OBUR HAMBURGER TARİFİ:

MALZEMELER

500 gr yağsız dana kıyması
1 adet rendelenmiş büyük soğan
2 diş ezilmiş sarımsak
3 tatlı kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
3 tatlı kaşığı hardal
3 tatlı kaşığı elma sirkesi
göz kararı çemeni sıyrılmış pastırma
150 gr rendelenmiş mozzarella
100 gr cheddar peynir
3 yemek kaşığı krem peynir
Göz kararı soğan halkası
Göz kararı zeytinyağı
Göz kararı maskolin yeşillik
Göz kararı ketçap
4 adet en büyük boy hamburger ekmeği

En kolay ıslak hamburger nasıl yapılır? Islak hamburger püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay ıslak hamburger nasıl yapılır? Islak hamburger püf noktaları

YAPILIŞI

Kıymayı derin bir kaseye koyun ve soğan, sarımsak, galeta unu, tuz, karabiber, hardal ve elma sirkesini ilave ederek iyice yoğurun.

Yoğurduğunuz köfteyi dört eşit parçaya ayırın ve elinizle yuvarladıktan sonra düz bir zemine koyup limonata bardağı ile ortasına bastırarak bir çukur oluşturun.

Bu sırada pastırmaları ortadan ikiye ayırıp köftenin etrafına sarın. Pişerken pastırmalar düşmesin diye 3-4 noktaya kürdan saplayın.



Küçük bir cam tepsiye köfteleri koyun ve etrafına da arzunuza göre soğan halkaları yerleştirin.

180 derece ısınmış fırında 15 dakika pişirin. Köfteler pişerken rendelenmiş mozzarella, cheddar ve krem peyniri bir kasede ezerek karıştırın.

Köfteleri fırından alın ve çukur olan boşluklarına hazırladığınız peynir karışımından koyun. Tekrar fırına verin ve 5-10 dakika daha peynirlerin erimesini sağlayın.

Hamburger ekmeklerinin arasına önce yeşillik ve sonra pişen köfteleri ve soğan halkalarını yerleştirin.

Hamburgeriniz hazır, arzunuza göre ketçap sıkarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Tereyağı odada mı buzdolabında mı saklanmalı? Tereyağı nasıl saklanır

İLİŞKİLİ HABER

Tereyağı odada mı buzdolabında mı saklanmalı? Tereyağı nasıl saklanır
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0