En kolay kırmızı kadife kek nasıl yapılır? Kırmızı kadife kekin püf noktaları

Türkiye’de kadife tatlısı diye de bilinen kırmızı kadife pasta, ABD’den tüm dünyaya yayılmış çok meşhur bir lezzet. Yumuşak kıvamı ve göz alıcı kırmızı rengiyle özellikle çay saatlerinde sofraya geldiğinde çok beğenilen kırmızı kadife keki siz de evinizde yapabilirsiniz. Peki kırmızı kadife kek nasıl yapılır? Kırmızı kadife kekin püf noktaları nelerdir? İşte tarifi:

Görüntüsü ve lezzetiyle bambaşka bir şeyler denemek ister misiniz? Eğer düşünürseniz, kırmızı kadife kek ile tanışın.  Daha çok ABD'den yayılmaya başlayan kırmızı kadife pasta, ülkemizde kadife tatlısı olarak da biliniyor. Dışı kırmızı kek parçacıklarıyla kaplı, içi ise kremayla dolu bu lezzeti evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Masaya getirdiğiniz anda tüm beğenileri üzerinde toplayacağını söyleyebiliriz.  Son 10 yılda Amerika'da popüler olan ve düğün pastası olarak da hazırlanmaya başlayan "red velvet cake" (kadife dokulu kırmızı pasta/kek), pancarın yanı sıra kakaonun da yapısında bir miktar bulunan "antosiyanin" (kırmızı renk veren madde) ve butter milk sayesinde kırmızı rengini alsa da orijinal reçetelerin çoğunda pancar kökleri, dut gibi besinlerin kullanılarak rengini verdiği kırmızı renkli organik gıda boyaları yer alıyor. Gelin birlikte kırmızı kadife kek tarifini hazırlayalım:

En kolay kalpli yaş pasta nasıl yapılır? Kalpli doğum günü pastası tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay kalpli yaş pasta nasıl yapılır? Kalpli doğum günü pastası tarifi

KIRMIZI KADİFE KEK TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
Yarım paket tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı gıda renklendiricisi
Yarım limonun suyu

Kreması için;

4 yemek kaşığı tereyağı
4 su bardağı pudra şekeri
Yarım paket krem peynir
1 çay kaşığı vanilya

YAPILIŞI

Tereyağı, yumurta ve toz şekeri bir kasede güzelce karıştırın.

Ardından diğer malzemeleri de ilave edip bir spatula veya tahta kaşık ile güzelce karıştırın.

Kek hamurunuzu yuvarlak bir kalıba yayın ve fırına verin.

Kreması için de; tereyağı, pudra şekeri, krem peynir ve vanilyayı bir kasede güzelce çırpın.

Kekiniz pişince fırından çıkarın. Soğuyunca ortadan ikiye bölün ve iç harcı arasına sürün.

Buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0