En kolay ve en güzel akıtma nasıl yapılır?

Son yıllarda krep diye bildiğimiz o pratik ve lezzetli hamur işi aslında Anadolu’da geçmişten günümüze akıtma diye bilinen bir tarifi sizlerin huzurlarına sunuyoruz. Sahur sofralarınızın da yemeye doyum olmayacak akıtma püf noktalarıyla beraber yazımızda bulabilirsiniz.

Akıtma veya krep; un, yumurta, süt, erimiş yağ, şeker, tuz ve kabartma tozu ile hazırlanan sulu hamurun kızgın bir yüzeye dökülmesiyle yapılan tatlı veya tuzlu tariftir. Genellikle kahvaltılar için yapılan akıtma diğer birisimle aslında kreptir. Çocukluğumuza geri döneceğimiz, anılarımızı bize tekrar yaşatacak olan tariflerden birisi de annelerimiz ve büyük annelerimizin, ninelerimizin bizlere hazırladığı enfes akıtma, ara öğünlerde tuzlu veya tatlı atıştırmalık yerine geçen vazgeçilmez bir lezzet olacak. Anadolu'nun farklı bölgelerinde farklı isimlerle bilinen akıtmanın özü her zaman aynı. Peki akıtma nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir? İşte sorunun yanıtı:

En kolay pankek tarifi! Pankek yapmanın püf noktaları nelerdir? Yumuşacık pankek tam ölçülü...İLİŞKİLİ HABEREn kolay pankek tarifi! Pankek yapmanın püf noktaları nelerdir? Yumuşacık pankek tam ölçülü...

AKITMA TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 tutam tuz

akıtma

akıtma

En kolay krep nasıl yapılır? Tam kıvamında yoğurtlu krep tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay krep nasıl yapılır? Tam kıvamında yoğurtlu krep tarifi

YAPILIŞI

Yumurta, süt ve sıvı yağ iyice karıştırın. Üzerine un ve tuz ilave edin.

Karıştırılarak sulu bir hamur yapın. Yağsız kızgın teflon tavaya birer kepçe dökün.

Tavanın her tarafına yayın.  Altı piştikten sonra, sallayarak veya spatula ile çevrilerek altüst edin. Diğer yüzü de kızarınca tavadan alın.

Rulo yaparak dilimlenmiş peynirle yenebileceği gibi, pişip servis tabağına alınınca, ortasına arzu edilen herhangi bir harç ( patates püresi, peynir rendesi, kavrulmuş soğanlı kıyma olabilir)

Kalem gibi uzunlamasına konarak, rulo yapın. Servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

muharrem 3 hafta önce

yahu o krep filan değil ÇİĞİRTA dur da