Japon Cheesecake nedir ve Japon Cheesecake nasıl yapılır? Japon usulü kabarık cheesecake tarifi

Muhteşem dokusuyla hafif lezzetiyle baş tacı olmaya layık bir tarif olan Japon Cheesecake aslında sosyal medyada çok sık gördüğümüz lezzettir. Yumuşacık pamuk gibi yapısıyla dokunma hissi uyandıracak şimdiye kadar verdiklerimizden farklı Japon usulü bir cheesecake ile karşınızdayız. Peki Japon Cheesecake nedir ve Japon Cheesecake nasıl yapılır? İşte tarifi:

Japon usulü kabarık cheesecake son yıllarda internet videolarında çok sık karşımıza çıkan, sevimli görüntüsüyle iştah açan bir tatlı. Özellikle bir pastaneninki çok meşhur ama sizin bu lezzetin keyfini çıkarmak için Japonya'ya kadar gitmenize gerek yok, kendi evinizde de bu keyfi yaşayabilirsiniz.  İçerisindeki yumurta miktarı fazla değil, yumurta kokmuyor. Eğer yaptığınız cheesecake yumurta kokuyorsa bayat yumurta kullanmışsınız demektir. Kıvamı cheesecaketen ziyade pandispanya gibi oluyor. Öyle klasik cheesecakeler gibi ağızda eriyen bir kıvamda olmuyor. Fırından çıktığında bıngıl bıngıl olması beklenen bir tarif. Cheesecake ne kadar kalın olursa o kadar çok bıngıldıyor. O yüzden bıngıldatmak için dar ve derin bir kelepçeli kalıp kullanmalısınız. Bu arada kelepçeli kalıp dışındaki kapların derinliği bu tarif için yeterli değil, onu denemeyin. Püf noktalarını da öğrendiğimize göre Japon usulü kabarık cheesecake tarifini deneyebiliriz.

En kolay San Sebastian cheesecake nasıl yapılır? San Sebastian cheesecake püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay San Sebastian cheesecake nasıl yapılır? San Sebastian cheesecake püf noktaları

 

JAPON CHEESECAKE TARİFİ:

MALZEMELER

5 yumurta (akları ve sarıları ayrılmış),
250 g krem peynir,
1 yemek kaşığı tereyağı,
8 yemek kaşığı toz şeker,
1/2 su bardağı süt,
4 yemek kaşığı nişasta,
1 yemek kaşığı un,
Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabukları

YAPILIŞI

Cam bir kaseye krem peynir, tereyağı, süt ve 4 yemek kaşığı şekeri alın.

Kaseyi içinde kaynar su olan başka bir kabın üzerine oturtun.

Krem peynir ve tereyağı eriyip karışım pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Kenara alıp soğumasını bekleyin.

Soğuduktan sonra yumurta sarılarını ekleyip çırpın. Limon suyu ve limon kabuklarını ekleyip çırpın.

En kolay cheesecake nasıl yapılır? Tam ölçülü ve çatlamayan cheesecake tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay cheesecake nasıl yapılır? Tam ölçülü ve çatlamayan cheesecake tarifi



Nişasta ve unu eleyerek ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpın.

İçine kalan şekeri ekleyip şeker eriyene kadar çırpın. Yumurta aklarının üçte birini peynirli karışıma ekleyip spatulayla yumurta aklarını söndürmeden alttan alıp üste koyarak nazikçe karıştırın.

Karışımı kalan çırpılmış yumurta akına ekleyip yine aynı yöntemle nazikçe karıştırın.

21-23 cm'lik bir kelepçeli kalıbın altını alüminyum folyo ile kaplayın.

Kalıbın dibini tereyağı ile yağlayın, karışımı kalıba dökün.

Kabı fırın tepsisinin içine oturtup tepsiye bir parmak kadar sıcak su döküp 150 derecede önceden ısıttığınız fırına verin.

Evde Cheesecake nasıl yapılır? Cheesecake püf noktaları - En kolay cheesecakeİLİŞKİLİ HABEREvde Cheesecake nasıl yapılır? Cheesecake püf noktaları - En kolay cheesecake



Üzeri hafifçe kızarıp ortası tamamen kabardıktan sonra ısıyı 120 dereceye düşürün.

Tamamen kızardıktan sonra ısıyı sıfırlayıp fırın ılıyana kadar kapağını açmadan bekletin.

Fırın ılıdıktan sonra kapağını aralayıp tamamen soğuyana kadar bekleyin.

Tamamen soğuduktan sonra hemen servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0