İrmikle yapılan tatlı tarifleri neler? En kolay İrmik 5 tatlı tarifi

Tatlı tariflerinde sık sık kullandığımız irmik, hem bütçe dostu hem de oldukça bereketli bir malzemedir. Farklı damak zevklerine hitap edebileceğini düşündüğümüz irmikli tatlılar arasında sütlüsü de var, şerbetlisi de var. İrmikle yapılan tatlılar nelerdir? İrmik hangi tatlılarda kullanılır? Sofralarınızı ziyafete dönüştürecek irmikli tatlıları yazımızda derledik.

Buğdayın öğütülüp elenmesiyle elde edilen irmik, tatlılara en çok yakışan malzemelerden biridir. Yüksek oranda lif içeren irmik, uzun süre tokluk hissi verdiği için diyet listelerinde de tercih edilir. B ve E vitamini bakımından zengin olan irmik, hazmı kolaylaştırırken kan şekerinin dengelenmesine de yardımcı olur. Hazırlaması zahmet gerektirmeyen, şık sunumlu ve en önemlisi de her denemede tam tutan irmikli tatlı tarifleri için hazır mısınız? Peki, irmik hangi tatlılarda kullanılır, irmikle yapılan tatlılar nelerdir? İşte, sütlü, şerbetli ve meyveli çeşitleriyle irmikle yapılan tatlı tarifleri

  • İRMİK HELVASI:

En kolay irmik helvası nasıl yapılır? Tam kıvamında irmik tatlısı tarifi...İLİŞKİLİ HABEREn kolay irmik helvası nasıl yapılır? Tam kıvamında irmik tatlısı tarifi...

İrmik dendiğinde ilk aklımıza gelen tatlı irmik helvasıdır elbette. Süt, tereyağı ve irmiğin birlikte kavrulmasıyla hazırlanan bu tatlı, kandillerde, törenlerde, cenazelerde komşulara dağıtılır.

  • PORTAKALLI İRMİK TATLISI:

En kolay portakallı irmik tatlısı nasıl yapılır? Portakallı irmik tatlısı tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay portakallı irmik tatlısı nasıl yapılır? Portakallı irmik tatlısı tarifi

Yemekten sonra yiyebileceğiniz hem hafif, hem de kolay bir tatlı arıyorsanız, portakallı irmik tatlısı tam size göre. Portakal suyu, süt, irmik ve nişasta ile hazırlanan bu tatlı, 25 dakika içinde sofralardaki baş köşeyi alır.

  • DONDURMALI İRMİK HELVASI:

Enfes dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABEREnfes dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır?

İrmik helvasının birçok farklı çeşidi olsa da, dondurmalı olanın yeri bir başkadır. İçi kaymaklı dondurma ile doldurulan irmik helvasını, ortalama 30-40 dakikada hazırlayabilirsiniz.

  • İRMİKLİ MUHALLEBİ TATLISI:

En kolay irmikli muhallebi tatlısı nasıl yapılır? İLİŞKİLİ HABEREn kolay irmikli muhallebi tatlısı nasıl yapılır?

Muhallebili tatlıları sevmeyen yoktur. Özellikle çocukluğumuzun vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan enfes muhallebiye irmik eklemeye ne dersiniz? Klasik lezzeti adete şölene çevirecek olan enfes irmikli muhallebi tatlısının pratik tarifi bugünkü yazımızda bulabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0