En kolay hamburger köftesi nasıl yapılır? Hamburger köftesinin püf noktaları

Özellikle çocuklar hamburgere bayılıyor ancak anne-babalar da çocukların fast-food’dan uzak durup sağlıklı beslenmesini sağlamak için ellerinden geleni yapıyor. Hamburgeri bile evde yapmak isteyenler ebeveynlere özel hamburger köftesinin yapımını sizlerle yapabilirsiniz. Peki en kolay hamburger köftesi nasıl yapılır? Hamburger köftesinin püf noktaları nelerdir? İşte püf noktası...

Hamburger yaparken köftenin ekmek ve diğer malzemelerle oranı çok önemlidir. Köftesi çok büyük, içi çok dolu hamburgerler yerken dağılacağı gibi, küçük köfte ve az malzeme de kuru ekmek yiyormuşsunuz hissini uyandırabilir. Köftelerin her biri 150-200 gram civarında olursa mükemmel bir oran yakalayabilirsiniz. Köfte için kullanacağınız kıymanın miktarı kadar cinsi de önemlidir. Dananın sırtında bulunan yumuşak ve yağlı parçaları, özellikle de antrikot etini kullanmak hamburgerinizin köftesinin lezzetini artıracaktır. Ete ayrıca bir parça iç yağı eklemeniz de hem lezzeti hem de kıvamı artıracaktır. Hamburger keyfini eve taşıdık! Enfes köftesi ve bol sosuyla evde sıkça hazırlayabileceğiniz bu pratik tarife bayılacaksınız. Hadi evde hamburger tarifine başlayalım.

Evde kolay hamburger ekmeği nasıl yapılır? Hamburger ekmeği tarifiİLİŞKİLİ HABEREvde kolay hamburger ekmeği nasıl yapılır? Hamburger ekmeği tarifi

HAMBURGER KÖFTESİ TARİFİ:

MALZEMELER

3 kilogram dana kıyma
2 adet soğan
50 gram rende sarımsak
10 gram tuz

Cheeseburger nedir ve Cheeseburger nasıl yapılır? Evde en kolay Cheeseburger tarifiİLİŞKİLİ HABERCheeseburger nedir ve Cheeseburger nasıl yapılır? Evde en kolay Cheeseburger tarifi

YAPILIŞI

10 porsiyonluk bir köfte yapacaksak eğer, 3 kilogram dana kıymasından yapabiliriz.

Kıymanın üzerine ilk önce sarımsak sürün. Her tarafına eşit gelecek şekilde dağıtın.

Ardından soğan suyunu dökün. 2 adet soğanın suyu rendeden geçirilerek çıkarabilirsiniz.

Üzerine tuz serpiştirin. Tuzu da sürdükten sonra kıymayı yoğurmaya başlayabiliriz.

Kıyma orta yağlı ya da çok yağlı olabilir. İçerisine kuzu ya da dana karıştırılabilir, tek çekim yaptırılabilir.

En kolay karamelize soğanın püf noktaları! Karamelize soğan nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABEREn kolay karamelize soğanın püf noktaları! Karamelize soğan nasıl yapılır?

İsteğe bağlı olarak üzerine hardal sürün. Kıymadaki yağlar ezilinceye kadar yoğurmaya devam edin.

Yağlar ezildikten sonra kıymaya şekil verebilirsiniz. Şekil verdikten sonra tepsiye dizerek yarım saat kadar dolapta dinlendirin.

Hamburger köftesi, şekli hemen verdikten sonra ızgaraya ya da tavaya atılırsa dağılabilir, bu yüzden bekletmek gereklidir.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0