En kolay bademli baklava nasıl yapılır? Bademli baklavanın püf noktaları

Adıyaman’da, badem üretiminin artınca beraberinde yeni sektörler de ortaya çıktı. Kahta ilçesinde bir tatlıcı, fıstık veya ceviz yerine bademli baklava yapmaya başladı. Tadı ile beğenilen ve üreticileri tarafından fıstıklı Gaziantep baklavasına rakip gösterilen bademli baklavanın üretiminin artırılması hedefleniyor. Peki bademli baklava nasıl yapılır? Bademli baklavanın püf noktaları nelerdir? İşte tarifi:

Adıyaman'da son yıllarda çiftçiler arazilerine verimli ve yüksek fiyat satışı ile ön plana çıktığı için badem ekmeye başladı. Kentteki 78 bin 210 dekar alanda badem üretimi yapan üreticiler, geçen yıl 18 bin 323 ton hasat yaptı. Bademler, yurt içi ve yurt dışına satılırken, üretimin en çok yapıldığı Kahta ilçesinde tatlıcılar yeni bir lezzet ortaya çıkardı. Üretimin en fazla yapıldığı Kahta ilçesindeki bir tatlı ustası, fıstık yerine badem kullandığı baklava yapmaya başladı.  Antep fıstığı veya ceviz yerine bademli baklava yapan ve ortaya çıkan baklavanın diğerlerinden daha lezzetli olduğunu savunan tatlı ustası Seyit Muhammed Uçar, "Adıyaman'da bademciliğin bu kadar geliştiğini görünce biz de bademli tatlı yapmaya karar verdik. Çeşitli denemeler yaptık ve bademli baklavayı ürettik. Vatandaşlarımız bu tadı çok beğendi ve şu anda rağbet görüyor" dedi. 

Kuş gözü baklavası nasıl yapılır? Kuş gözü baklavasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERKuş gözü baklavası nasıl yapılır? Kuş gözü baklavasının püf noktaları

BADEMLİ BAKLAVA TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1, 5 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
150 gram margarin
150 gram tereyağı
Aldığı kadar un

En kolay şöbiyet tatlısı nasıl yapılır? Evde şöbiyet tatlısı tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay şöbiyet tatlısı nasıl yapılır? Evde şöbiyet tatlısı tarifi
Şerbeti için;

4 bardak şeker
5 bardak su
Yarım limon

YAPILIŞI

Hamuru dinlendirin. Hamuru önce dört eşit parçaya bölün ve her bir parçayı on tane beze olacak şekilde ayırın bezeleri nişasta ile çay tabağı büyüklüğünde açın, aralarına nişasta serpin ve on bezeyi üst üste açın.

Tepsiye koyun. Arasına eritilmiş tereyağ margarin karışımından sürün. Diğer bezeleri de açın ve koyun.

 Antep üsülü baklava nasıl yapılır? Meşhur Antep baklavasının püf noktasıİLİŞKİLİ HABER Antep üsülü baklava nasıl yapılır? Meşhur Antep baklavasının püf noktası

Arasına dövülmüş bademi serpin diğer yirmi bezeye de aynı uygulamayı yaparak baklavayı istediğiniz şekilde kesin ve kalan yağı üzerine dökün 180 derece fırında kızartın.

Piştikten sonra ilk sıcaklığı geçince hafif ılık şerbeti dökün. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0