Doyurucu çorbalar nelerdir? En doyurucu ve kolay çorba tarifleri

Başlangıç menülerine çok yakışan, bir kaseyle doymanızı sağlayacak en lezzetli çorba tariflerini yazımızda derledik. İçerisinde birbirinden farklı yörelere ait olan çorba tarifleriyle sofralarınız şenlenecek. Peki en doyurucu çorbalar nelerdir? En doyurucu ve kolay çorba tarifleri haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

Türk mutfağının vazgeçilmezi olan çorbalar, özellikle havaların soğumasıyla birlikte sofralarımızın baş tacıdır. Sebze, et ve çok çeşitli başka malzemeler kullanılarak hazırlanabilen çorbalar içine katılan malzemeler kaynatılarak tatlarının ve aromalarının çorbaya geçmesi sağlanır. Çorbaların kıvamı koyu olabileceği gibi daha sulu bir kıvamda da olabilir. Çorbanın içindeki tanelerin çorba ile bütünleşmesini sağlama işlemine çorbanın bağlanması denir. Balık, tavuk, et, sebze ve baklagiller ile pratik, yapımı kolay ve sağlık dolu 10 çorba tarifiyle karşınızdayız. 1 kase çorba hem sizi mutlu edecek hem de kışın sağlığınızı korumanızda büyük rol oynayacaktır.

İŞTE EN DOYURUCU VE BESLEYİCİ ÇORBA TARİFLERİ

  • KREMALI SEBZE ÇORBASI:

Kremalı sebze çorbası nasıl yapılır? Kremalı sebze çorbasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERKremalı sebze çorbası nasıl yapılır? Kremalı sebze çorbasının püf noktaları

Sebze çorbası, ek gıdaya başlayan bebeklere en çok verilen çorbalardan biridir. Havuç, brokoli, süt ve krema ile hazırlanan bu çorba, vücut direncini arttırır. Bir porsiyonu, yalnızca 45 kalori değerindedir.

  • DOMATES ÇORBASI:

En kolay domates çorbası nasıl yapılır? Evde domates çorbası yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay domates çorbası nasıl yapılır? Evde domates çorbası yapmanın püf noktaları

Yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan domates çorbası, kış aylarında en çok tüketilen çorbalardan biridir. İsteğe göre fesleğenle süslenen domates çorbasını, rendelenmiş peynir ve kızarmış ekmek dilimleri ile servis edebilirsiniz.

  • MERCİMEK ÇORBASI:

En kolay süzme mercimek çorbası nasıl yapılır? Süzme mercimek çorbası püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay süzme mercimek çorbası nasıl yapılır? Süzme mercimek çorbası püf noktaları

Türk mutfağının en özel çorbalarından biri olan mercimek çorbası, ortalama 15 dakikada sofralardaki yerini alır. Kırmızı mercimek ve baharatlarla hazırlanan bu çorba, lokantalarda da başlangıç olarak sunulur.

  • İSKORPİT BALIĞI ÇORBASI:

En kolay iskorpit balığı çorbası nasıl yapılır? İskorpit çorbasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay iskorpit balığı çorbası nasıl yapılır? İskorpit çorbasının püf noktaları

İskorpit balığı, patates ve havuç ile hazırlanan bu çorba, kilo vermeye yardımcı olur. Bu yüzden diyet listelerinde de yer verilen iskorpit çorbası, temizlenmiş veya filetosu çıkartılmış iskorpit balığı ile hazırlanmalıdır.

  • OĞMAÇ ÇORBASI:

En kolay oğmaç çorbası nasıl yapılır? Oğmaç çorbasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay oğmaç çorbası nasıl yapılır? Oğmaç çorbasının püf noktaları

Nohut ve süt ile hazırlanan oğmaç çorbası, Balkan ülkelerinde de farklı versiyonlarıyla sunulmaktadır. Videolu anlatımıyla oğmaç çorbasını kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

  • LEBENİYE ÇORBASI:

Antap usulü Lebeniye çorbası nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERAntap usulü Lebeniye çorbası nasıl yapılır?

Yoğurt, haşlanmış nohut ve pirinç ile hazırlanan lebeniye çorbası, Güneydoğu Anadolu'nun gözde tariflerinden biridir. Lübnan mutfağında da yer verilen bu çorba, misket köftelerle birlikte sunulur.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0