En sağlıklı fırında patates kızartması nasıl yapılır? Yoğurtlu patates kızartması tarifi

Yağda kızartmadan çıtır çıtır patates kızartması yapmak isteyenleri hemen buraya alalım. Püf noktalarıyla artık fırında çıtır çıtır patates kızartması yapmak çok ama çok kolay. Sunucu Nermin Gül programında en sağlıklı ve yoğurtlu patates kızartmasının tarifini sizlerle paylaştı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Patatesin en lezzetli hallerinden olan, yiyenin bir daha vazgeçemediği patates kızartmasının en güzeli hiç kuşkusuz evde yapılanı. Evde patates kızartan vatandaşların en çok şikayetçi olduğu konusu ise kızarttıkları patateslerin fast food zincirlerinde satılanlar gibi çıtır çıtır olmaması. Mayonez ve ketçapla bir araya geldiğinde kimsenin hayır diyemediği, yediden yetmişe herkesin severek tükettiği patates kızartmasının fırında nasıl yapıldığı merak konusu oldu.

  • Fırında az yağlı ama çıtır çıtır patates kızartması yapmak hayal değil gerçek! Bir kaç püf noktasıyla bütün işi fırının yapacağı kızartmalar işte burada!

FIRINDA YOĞURTLU PATATES KIZARTMASI TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 çay kaşığı kekik

Çıtır patates nasıl kızartılır? Pratik patates kızartması tarifiİLİŞKİLİ HABERÇıtır patates nasıl kızartılır? Pratik patates kızartması tarifi

YAPILIŞI

Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde kesin ben kızartma şeklinde kesin.

Bir kap içerisinde malzemeleri karıştırıp yağlı kağıt serili fırın tesisine yayın, 200 derece pişirin.

Güzelce kızarınca servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0