En kolay pudingli kurabiye nasıl yapılır? Pudingli kurabiyenin püf noktaları

Çeşit çeşit pudingler kullanarak bambaşka aromalar katabileceğiniz bu kurabiyeleri yapmak oldukça kolay. Çay ve kahvelerinizin yanına pek yakışacak olan pudingli kurabiye tarifimiz denemek isteyenler için bütün detaylarıyla hemen aşağıda…

Pudingli kurabiye deyince, fırından yeni çıkan kurabiyelerin iç kısımlarının çikolatalı pudingle dolu olduğunu düşünmüş olabilirsiniz ancak öyle değil. Toz puding karışımını kurabiye hamuruna ekliyor ve bu değişik tadın keyfini çıkartıyoruz! Pudingli kurabiye, farklı lezzetler elde edebileceğiniz kurabiyelerden biridir. Kurabiyenin içinde kullandığınız pudinge göre muzlu, çilekli, vanilyalı ya da bizim yaptığımız gibi kakaolu pudingle her defasında çayın yanına değişik kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Yapımı son derece kolay kurabiyenin hamurunu hazırlarken ve fırında pişirirken dikkatli olmanız yeterlidir. Çok kısa sürede pişeceğinden fırında kurutmamaya özen gösterin. Hamurunu her zaman yaptığımız gibi dinlendirerek ve kıvamı yakalayarak hazırlayın. Kurabiyenin hamuru ne yumuşak, ne de sert olmalıdır.

  • Pudingli Kurabiye: tarifte çikolatalı puding kullandım, siz isterseniz muzlu isterseniz vanilyalı kullanabilirsiniz. Çikolatalı çok çok leziz oldu.
     

En kolay hurmalı kurabiye nasıl yapılır? Arap Mamül yapılışı ve püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay hurmalı kurabiye nasıl yapılır? Arap Mamül yapılışı ve püf noktaları

PUDİNGLİ KURABİYE TARİFİ:

MALZEMELER

100 gram tereyağı
1 paket kakaolu puding
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 kabartma tozu
2,5 su bardağı un

En kolay browni kurabiye nasıl yapılır? Kakaolu ıslak kurabiye tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay browni kurabiye nasıl yapılır? Kakaolu ıslak kurabiye tarifi

 

YAPILIŞI

Tereyağı, sıvı yağ ve yumurtayı derin bir kapta iyice karıştırın.

Daha sonra toz puding karışımını ve kabartma tozunu ekleyin.

Güzelce karıştırdığınız yumurtalı karışıma, kıvam alması için yavaş yavaş unu ilave edin.

En kolay ve lezzetli kurabiye tarifleri! Yeni kurabiye tarifleri neler?İLİŞKİLİ HABEREn kolay ve lezzetli kurabiye tarifleri! Yeni kurabiye tarifleri neler?

Bütün malzemeleri iyice karıştırın. Hamurunuz kulak memesi kıvamında olacaktır.

Hamur karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.

Yuvarladığınız hamur toplarını hafifçe yağladığınız fırın tepsisine dizin.

Fırın tepsisini önceden 180 derecelik ısıttığınız fırında üzerleri çatlayana kadar pişmeye bırakın.

Kurabiyelerin pişmesi 20 dakika kadar zaman alacaktır.

Pudingli kurabiyeleriniz hazır! 5-10 dakika kurabiyelerin kendini toplaması için dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0