En kolay kremalı mısır çorbası nasıl yapılır? Kremalı mısır çorbasının püf noktaları

Mısır çorbası kısa sürece hazırlayabileceğiniz nefis bir alternatif. Karadeniz Bölgesi'nde sıklıkla tercih edilen bu çorba tavuk suyuyla hazırlandığında da tadına doyum olmuyor. Denemek isterseniz, tarifi hemen aşağıda. En kolay kremalı mısır çorbası nasıl yapılır? Kremalı mısır çorbasının püf noktaları nelerdir?

Karadeniz yöresine ait olan mısır çorbası, lif bakımından oldukça zengindir. Sindirim sistemini düzenleyen bu besin, düşük kalorili olduğu için diyet listelerinde de kendine yer bulur. İçeriğinde bulunan B vitamini ve kalsiyum değerleri de yüksektir. Bu yüzden kemik gelişimine yardımcı olan besinler arasındadır. Özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için, haftada bir kez tüketilmelidir. Mısır sevenler bu nefis lezzete bayılacak. İçerisine eklenen tavuk suyuyla lezzetini katlayan kremalı mısır çorbası çok pratik ve enfes bir alternatif.  Mısır çorbası nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı mısır çorbası tarifine başlayabiliriz.

En kolay mısır ekmeği nasıl yapılır? Tam kıvamında mısır ekmeği tarifi...İLİŞKİLİ HABEREn kolay mısır ekmeği nasıl yapılır? Tam kıvamında mısır ekmeği tarifi...

KREMALI MISIR ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 kase konserve mısır
1 yemek kaşığı tereyağı
5 su bardağı su veya tavuk suyu
1 yemek kaşığı un
1 paket krema
TuzKremalı mısır çorbası

Kremalı mısır çorbası

Üzeri için;

1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber

Evde bardakta mısır nasıl yapılır? Bardakta mısır yapmanın püf noktasıİLİŞKİLİ HABEREvde bardakta mısır nasıl yapılır? Bardakta mısır yapmanın püf noktası

YAPILIŞI

Tencereyi ocağa alın ve tereyağını da ekleyip eritin.

Unu ilave edip kokusu çıkana kadar karıştırın.

Daha sonra suyunu ekleyip karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra da mısırları ilave edin ve birkaç dakika daha karıştırmaya devam edin.

mısır çorbası

mısır çorbası

En son krema ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakın.

Üzeri için de tereyağı ve pul biberi bir tavada kızdırın. Daha sonra çorbanıza ilave edin ve ocaktan alın.

Afiyet olsun...

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0