En kolay sarımsaklı ekmek nasıl yapılır? Mis gibi kokan sarımsaklı ekmek tarifi

Sarımsaklı ekmek, bayat ekmeklerinizi çok çabuk değerlendirebileceğiniz harika bir atıştırmalık. Yurt dışındaki ülkelerde özellikle satılan ve rekor kıran sarımsaklı ekmeği sizler de evinizde kolay bir şekilde yapmak ister misiniz? En kolay sarımsaklı ekmek nasıl yapılır? Mis gibi kokan sarımsaklı ekmek tarifi bugünkü yazımızda.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Ekmek sevmeyenin bile hayır diyemeyeceği bir lezzet sarımsaklı ekmek dilimleri. Her türlü yemeğin yanında ikram edebileceğiniz gibi ekstra tatlarla çay saatinde ya da yemek öncesi aperatif olarak servis edebilirsiniz. Sarımsaklı ekmek, sarımsak ve zeytinyağı veya tereyağı ile doldurulmuş ekmeklerden oluşur ve kekik veya chives gibi ek otlar içerebilir. Daha sonra, geleneksel veya ekmek fırınında kızartılana veya pişirilene kadar ızgara veya ızgara yapılır. Aromalarının daha yoğun bir şekilde hissedilmesi için ayıkladığınız biberiyeyi, sarımsak ve tuz ilavesiyle havanda dövün. Eklemek istediğiniz tüm baharatlara aynı işlemi uygulayın.

  • İstediğiniz şekilde ve her tür ekmekle yapabileceğiniz gibi baharat ve sarımsak yoğunluğu da tamamen sizin damak tadınıza göre şekillenebilir.
     
  • Bayatlamak üzere olan ekmekleri de değerlendirmek için her türlü ekmek çeşidinden sarımsaklı ekmek hazırlayabilirsiniz.

En kolay çiçek ekmek evde nasıl yapılır? Çiçek ekmek yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay çiçek ekmek evde nasıl yapılır? Çiçek ekmek yapmanın püf noktaları

SARIMSAKLI EKMEK TARİFİ:

MALZEMELER

 su bardağı ılıtılmış süt
1 paket kuru maya
1 kesmeşeker
2 çay kaşığı tuz
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
6 su bardağı un
3 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik

Üzeri için;

3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı susam

En kolay Ramazan pidesi nasıl yapılır? Ramazan pidesinin parlak görünmesi için...İLİŞKİLİ HABEREn kolay Ramazan pidesi nasıl yapılır? Ramazan pidesinin parlak görünmesi için...

YAPILIŞI

 Süt ve mayayı bir kaba alıp maya eriyene kadar karıştırın. Kesmeşeker, tuz ve sıvıyağı ilave edip elinizle iyice karıştırın.

Sarımsak, kekik, tuz, yumurta ve unu ekleyip yoğurun. Pürüzsüz bir hamur elde edip üzerini örterek 35 dakika bekletin.

En kolay soğanlı ekmek nasıl yapılır? Soğanlı ekmeğin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay soğanlı ekmek nasıl yapılır? Soğanlı ekmeğin püf noktaları

Mayalanmış hamuru 3 eşit parçaya bölüp unlanmış tezgahın üzerine alın. Elinizle yuvarlayarak 5 cm çapında 3 uzun rulo elde edin.

Ruloları saç örgüsü şeklinde sararak çelenk haline getirin.

Yağlanmış fırın tepsisine alıp üzerine fırça ile sıvıyağ sürün. Susam serpiştirip tekrar kabarması için 30-35 dakika daha bekletin.

180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirip dilimleyerek servis yapın. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0