Diyarbakır kadayıfı nasıl yapılır? Burma kadayıfın püf noktaları ve tam ölçülü tarifi

Diyarbakır'ın geleneksel tatlısı burma kadayıf, bayram sofralarının ve Ramazan ayının en lezzetli ve gösterişli tatlıları arasına adını yazdıracak. Bir çırpıda bitecek olan ve hızlı bir şekilde yapılan Diyarbakır kadayıf tatlısının nasıl yapıldığını sizle için derledik. O halde gelin birlikte burma kadayıfın püf noktaları ve tam ölçülü tarifine göz atalım.

Kentin yüzyıllık geleneksel lezzetini kesintisiz sunan kadayıf üreticileri için ramazan mesaisi başladı. Türk Patent ve Marka Kurumunca 4 yıl önce coğrafi işaret tescil belgesi verilen, fıstıklı, cevizli, kaymaklı ve peynirli olarak ustaların yoğun mesaisiyle hazırlanan burma kadayıf için siparişler başladı. Üreticiler ramazanda büyük ilgi gören kadayıf siparişlerini yetiştirmek için salgın tedbirleri kapsamında çalışmalarını yoğunlaştırdı. Günlük üretilerek müşterinin beğenisine sunulan burma kadayıf başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Türkiye'nin farklı illerinde de talep görüyor. Tarifimizi gördükten sonra ''Evde de burma kadayıf yapılır mıymış?, Yapılsa da altı üstü eşit şekilde kızarır mı?'' gibi sorular aklınıza düşmüş olabilir. Bu tarif o kadar basit ve güzel ki evdeki herkes çok beğenecek. İşte burma kadayıfın en kolay tarifi:

Soğuk havalarda sadece bu tatlıyı yiyorlar!  En kolay kadayıf dolması nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERSoğuk havalarda sadece bu tatlıyı yiyorlar! En kolay kadayıf dolması nasıl yapılır?

  • Çiğ kadayıf aldığınız yerden burma kadayıf için hazırlanmış kadayıf bulursanız sarması daha kolay olacaktır. Bulamadığınız takdirde bizim yaptığımız gibi çiğ kadayıfı olabildiğince düzelterek de hazırlayabilirsiniz.
     
  • Fırınlar markalarına göre pişirme sürelerinde değişiklik gösterebiliyor. Kontrollü olarak pişirmenizi öneririz.
     

BURMA KADAYIF TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilo çiğ kadayıf
600 gram tereyağı
1 kg öğütülmüş Antep fıstığı içi ya da ceviz
1 çorba kaşığı pekmez

Şerbet için;

3 kg şeker
6 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Fincanda pratik tatlı nasıl yapılır? Enfes fincan kadayıf tatlısı tarifiİLİŞKİLİ HABERFincanda pratik tatlı nasıl yapılır? Enfes fincan kadayıf tatlısı tarifi

YAPILIŞI

Kadayıf için 100 gram erimiş tereyağını ve 1 çorba kaşığı pekmezi karıştırın ve tepsinin dibine sürün.

Çiğ burma kadayıfı düz bir zeminde açtıktan sonra ortasına boydan boya fıstık içi serpin.

Sonra bir ucundan tutun burarak sarın ve tepsiye yerleştirin. Üzerine kalan eritilmiş tereyağını sürüp fazla yağı tepsiyi eğerek dökün.

En kolay yassı kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Yassı kadayıfın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay yassı kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Yassı kadayıfın püf noktaları

Kadayıfı önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin.

Aynı tepside ters yüz ederek 10 dakika daha diğer yüzünü pişirin.

Şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu bir tencerede karıştırdıktan sonra limon suyu ekleyin.

Kaynadıktan sonra bir süre daha ateşin üstünde tutun. Hafif şurup kıvamına gelince ocağın atını kapatıp şerbeti biraz ılıtın.

Pişen kadayıfları fırından alıp şerbeti üzerine dökün. Kadayıf şerbeti çektikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

İstanbul Anadolu Yakası'nda iftar nerede yapılır? Anadolu Yakası'nda iftar yapılacak yerler

İLİŞKİLİ HABER

İstanbul Anadolu Yakası'nda iftar nerede yapılır? Anadolu Yakası'nda iftar yapılacak yerler
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0