En kolay havuç lokumu nasıl yapılır? Havuç lokumu yapmanın püf noktaları

Canınız tatlı çekiyor ama fazla uğraşmadan hem farklı hem de leziz bir tatlı mı yapmak istiyorsunuz? İşte bu tarif tam size göre! Çabucak hazırlayabileceğiniz hafif ve oldukça pratik bir tatlı olan havuçlu lokumların malzemeleri evde bulunan malzemeler ile kolaylıkla yapılabilir. Peki en kolay havuç lokumu nasıl yapılır?

Havuç lokumu, canınız tatlı bir şeyler istediğinde keyifle tüketebileceğini bir tatlı. Ayrıca hem hafif hem de oldukça pratik. Evinizde bulunan birkaç malzemeler kolayca hazırlayabilirsiniz. Çay saatlerinizi havuç lokumu ile renklendirmeye ne dersiniz? Bu pratik ve basit tatlıyı kısa sürede hazırlayıp, misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Denemek isterseniz havuç lokumu tarifini sizin için derledik.  Havuç bazlı tatlılar, kültürler arasında çok popülerdir ve farklı nedenlerle yapılır. Herhangi bir tatlıda havuç kullanmanın en iyi yanı, içindeki doğal kaynaklı tatlılığıdır ve bu da nihai sonucu tatlandırmaya çok yardımcı olur. Bu kadar popüler tatlı tariflerden biri, yumuşak tatlı tadı ve Hindistan cevizi kaplama aromasıyla yumuşaklığıyla bilinen havuç lokum tarifidir. 

Havuç lokumu nasıl yapılır?

Havuç lokumu nasıl yapılır?

HAVUÇ LOKUMU TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet büyük boy havuç
1 paket bisküvi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Tarçın
Hindistan cevizi

Havuç lokumu tarifi

Havuç lokumu tarifi

YAPILIŞI

Havuçları güzelce temizleyip rendeledikten sonra bir tencereye alın. Üzerine de toz şeker ekleyin ve sürekli karıştırarak yumuşak hale gelene kadar pişirin.

Piştikten sonra ocaktan alıp soğuması için kenara alın.

Bisküvileri de robotta çekin ve ılıyan havucun üzerine ilave edin. Daha sonra ceviz ve tarçını da ekleyip iyice karıştırın.

Hazırladığınız havuçlu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avucunuzun içinde yuvarlayın.

Ardından da Hindistan cevizine bulayıp bir tabapa dizin. Buzdolabında bir süre dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0