Afyon lokumuna coğrafi işaret tescili! Afyon lokumu nedir ve Afyon lokumu nasıl yapılır?

Afyonkarahisar Belediyesi'nin coğrafi işaret tescili için başvuruda bulunduğu "Afyon lokumu"na Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil belgesi verildi. Peki afyon lokumunun özelliği nedir?

Başvuru ve onay süreçleri tamamlanarak coğrafi işaret tesciline hak kazanan "Afyon lokumu" için tescil belgesinin takdimi amacıyla TÜRKPATENT'te tören düzenlendi. Törene, TÜRKPATENT Başkan Yardımcısı Mehmet Duyar, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ve AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay katıldı. Afyon lokumunun ticarileşme potansiyeli olduğuna dikkati çeken Duyar, şöyle konuştu:

"Tescil sonrası çalışmalarda ürünümüzün ülke ekonomisine büyük bir değer katmasını bekliyoruz. Coğrafi işaretler artık hayatımızın her alanına giren güçlü bir kavram. Bununla birlikte şehirlerimizde gastronomi kavramı da önemli bir yer edinmeye başladı. Afyonkarahisar'ın zaten güçlü olduğu gastronomi alanında Afyon lokumunun tescilinin şehre yeni bir ivme katacağına inanıyoruz."

Afyon’un muhteşem lezzetlerinden biri olan afyon lokumu evde yapmak ister misiniz? Hem çok kolay, hem de pratik yapılışıyla sizi yormayan, hem de sunumlarınızı süslendiren muhteşem lezzetin tarifi aşağıda! Muhallebiyi hazırlarken kremamsı kıvamı yakalamak için, margarini en başından eklemeli ve piştikçe yavaş yavaş erimesini sağlamalısınız. Margarin yerine tereyağı da kullanabilirsiniz.

AFYON LOKUMU TARİFİ:

MALZEMELER

1 litre süt
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket krem şanti + 1 su bardağı süt
1 su bardağı hindistan cevizi

YAPILIŞI

1 litre süt, un, şeker, kakao ve vanilyayı tencerenin içine koyup çırpıcıyla iyicene karıştırın ocağa alıp kaynayana kadar kadar karıştırmaya devam edin.

1 su bardağı süt ile krem şantiyi çırpıp hazırlayın.

1 su bardağı kadar hindistan cevizini dikdörtgen bir tepsinin tabanına serperek döşeyin.

Onun üzerine 5 dakika mikserle iyice çırptığınız kakaolu kremayı dökün ama yavaş yavaş dökün hindistan cevizi bozulmasın.

Onun üzerine hazırladığınız krem şantiyi yayın.

1-2 saat buz dolabında dinlendirdikten sonra dikdörtgen kesip rulo yapıyoruz servise hazır.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0