En kolay Cevizpare tatlısı nasıl yapılır? Kıyır kıyır Cevizpare tatlısı tarifi

Şerbetli tatlı sevenler, cevizpareyi çok beğenecek. İrmik ve cevizin nefis buluşması bu tarifi mutlaka denemelisiniz, sofranıza renk katacak. Cevizpare tarifini sizin için derledik. En kolay Cevizpare tatlısı nasıl yapılır? Cevizpare tatlısı tarifi bugünkü yazımızda.

Şerbetli tatlı seven herkesi kendine hayran bırakacak bir tarif, cevizpare tarifi. Hazırlanması oldukça pratik olan cevizpare tatlısı için ceviz ve şerbetin muhteşem uyumu diyebiliriz. Hem görseli hem lezzetiyle hazır gibi olan tatlı sevdiklerimiz de beğenerek tüketeceği cevizpare, kısa sürece hazırlayıp sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Eğer denemek isterseniz, tarifini sizin için derledik. Şekerpareyi andıran ama ondan farklı olarak ortasına ceviz batırılan cevizpare tatlısı sofralarınızın baş tacı olacak türden.Eğer daha önce şekerpare yaptıysanız cevizpare size hiç zor gelmeyecektir. İşte nefis cevizpare tatlısı tarifi ve malzemeleri...

En kolay şekerpare tatlısı nasıl yapılır? Şekerpare yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay şekerpare tatlısı nasıl yapılır? Şekerpare yapmanın püf noktaları

CEVİZPARE TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 orta boy çay bardağı irmik
3,5 su bardağı un
4 yemek kaşığı pudra şekeri
150 gram tereyağı
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
4 damla limon suyu

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
Ceviz içi

YAPILIŞI

İlk olarak tatlınızın şerbetini hazırlayın. Şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Tencere kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin.

2 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Yumurta, pudra şekeri, irmik, tereyağı, ceviz, vanilya ve kabartma tozunu derin bir kaba alın ve güzelce karıştırın.

Ardından yavaş yavaş da unu ekleyin ve yumuşak kıvamlı bir hamur unuz olacak. Hamurunuz hazır olunca cevizden biraz büyük parçalar alıp fırın tepsisine dizin.

Daha sonra tatlınızın üzerine yumurta sarısı sürüp bütün ceviz yerleştirin. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkarınca da üzerine ılınan şerbeti gezdirin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0