En kolay patates püresi nasıl yapılır? Tam kıvamında patates püresinin püf noktaları

Patates püresi tarifi yemeklerinizin yanına çok yakışacak. Sütle yumuşak bir hal alan patates püresi tarifi tereyağı ile eşsiz bir kıvam alıyor. Patates püresi tarifini sadece beş dakikada hazırlayabilirsiniz. Eşsiz kıvamıyla patates püresi tarifi: Patates püresi nasıl yapılır?

Patates püresi, haşlanmış patateslerin püre haline getirilmesiyle hazırlanmış bir yemektir. Sıklıkla krema, sarımsak ve tereyağı ile birlikte hazırlanmakta olup bitkisel yağ, peynir, ekşi krema, maydanoz ve daha pek çok şey yapımcının beğenisine göre eklenebilir.   Patates püresi, ailece veya tüm dostların toplandığı yemeklerin yıldızı olabilir. Bu popüler yan yemeğin çok farklı çeşitleri yapmak mümkün. Yapımı kolay gözükse de yemeği hazırlarken püf noktalarını bilmek çok önemli. Ayrıca patates püresi kalori olarakta diğer yemekleri dengelediğinden sofralarımızda kendisine sıkça yer bulmaktadır. Süt ve tereyağıyla eşsiz bir kıvam alan patates püresi tarifi sadece birkaç dakikanızı alacak. Bu eşsiz patates püresi tarifini mutlaka denemelisiniz. Peki patates püresi nasıl yapılır? İşte patates püresi tarifi…

  • Düdüklü tencerede daha kısa sürede patates püresi hazırlayabilirsiniz.Patatesleri kabuklu ya da kabuksuz olarak içme suyunda haşladıktan sonra da süt ve tereyağı ilavesiyle patates püresi hazırlayabilirsiniz.

     
  •  Yumuşacık bir püre yapmak için büyük ve nişasta oranı yüksek türdeki patatesleri seçmeniz gerekiyor. Sert patatesleri ezmesi zor olacağı gibi o tür patatesleri kullandığınızda püreden çok lapa elde edeceksiniz.

     
  • Patateslerinizi haşlarken son ana kadar tuz atmamalısınız. Eğer en başından suya tuz atarsanız patatesleriniz suyla birlikte bütün tuzu çekecektir. Bu nedenle haşlama işleminizin bitmesine son 1-2 dakika kala tuz atmanız yeterli olacaktır.

En kolay patates kavurması nasıl yapılır? Patates kavurmasının püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay patates kavurması nasıl yapılır? Patates kavurmasının püf noktaları

PATATES PÜRESİ TARİFİ:

MALZEMELER

7-8 adet patates
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

Çıtır patates nasıl kızartılır? Pratik patates kızartması tarifiİLİŞKİLİ HABERÇıtır patates nasıl kızartılır? Pratik patates kızartması tarifi

YAPILIŞI

Patates püresi hazırlamak için patatesleri soyarak iri şekilde doğrayın.

Tencereyi ocağa alıp patatesleri ekleyin ve üzerini çok az geçecek şekilde su ilave edin.
Tuz ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.



Daha sonra blender yardımıyla püre haline getirin.

İçine tereyağı ve süt ekleyip karıştırın. Dilerseniz rendelenmiş kaşar peynir de ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0