Tarifi rekor kıran Kfc tavuk evde nasıl yapılır? En kolay Kfc Tavuk yapmanın püf noktaları

Dışarıdan aldığımız o mis kokusuyla hepimizi çağıran çıtır çıtırlığı ile gönlümüzü fetheden, tavuk yemeyenlere bile tavuk yedirten KFC tarifi. Tüm detayları ve püf noktaları bugünkü yazımızda.

Fast food sektörü bize enfes çıtır tavuklarda sunuyor. Özellikle film ya da maç gecelerinde biranın yanına sipariş verdiğiniz tavuk parçalarını evde ne kadar denesek de beceremiyoruz.  Ya üzerindeki o kaplama kalmıyor ya tavuk çok kuruyor ya da baharatlarını hiçbir zaman tutturamıyoruz. Çıtır tavuk yapılışı hakkında bilmeniz gereken tüm püf noktaları sizlerle paylaşıyoruz. İşte bu sorunların önüne geçebilen enfes bir çıtır tavuk tarifi ile karşınızdayız. Çıtır lezzetin icadı olan KFC tavuklarının tadını bilmemek elde değil. Gençlerin yoğun şekilde tükettiği bu lezzeti elbette çocukların da çok sevdiğini ebeveynler bilir. Aileler çocuklarını dışardaki ürünlerden ne kadar uzak tutmak isterlerse istesinler, bir türlü istedikleri sonucu elde edemiyorlar. Fast food ürünlerinin lezzetlerine aşikarız ama hijyenlerinden her zaman tereddüt edilir. Madem dışarıdaki fast food ürünlerine yeterince güvenilmiyor, o zaman enfes lezzetleri sağlıklı olarak yapıldığından bizzat emin olarak kendiniz evde yapmak istemez misiniz? Hem de KFC tavuk dünyasının çıtır lezzetinin püf noktalarıyla en iyi sonucu elde ederek!

Kore usulü soslu tavuk nasıl yapılır? Acı tatlı soslu tavuk (Dakgangjeong) tarifiİLİŞKİLİ HABERKore usulü soslu tavuk nasıl yapılır? Acı tatlı soslu tavuk (Dakgangjeong) tarifi

KFC TAVUK TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı çok amaçlı un
2/3 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kurutulmuş kekik 
1/2 yemek kaşığı kurutulmuş fesleğen 
1 çorba kaşığı kereviz tuzu/öğütülmüş kereviz tohumu 
1 çorba kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı kuru hardal 
4 yemek kaşığı kırmızı toz biber 
2 yemek kaşığı sarımsak tozu
1 çorba kaşığı öğütülmüş zencefil
3 yemek kaşığı öğütülmüş beyaz biber
2 büyük yumurta
1 kaşık yoğurt ya da 3 yemek kaşığı süt
1 kg tavuk baget ya da tavuk kanatları da kullanabilirsiniz
Kızartma için bitkisel yağ 

Bütün tavuk nasıl pişirilir, püf noktaları nelerdir? Enfes fırında bütün tavuk tarifiİLİŞKİLİ HABERBütün tavuk nasıl pişirilir, püf noktaları nelerdir? Enfes fırında bütün tavuk tarifi

YAPILIŞI

Baharatları, hepsi aynı boyutta olana ve kekik, fesleğen ve kekik artık daha büyük olmayana kadar küçük bir mutfak robotuna ekleyin.

Kfc yapımında en büyük lezzet vericiler baharatlardır. 

Tavuk bagetleri büyük olacağından önceden bir taşım kaynatarak tavukların çiğ kalmasını önleyin.

Unu tüm otlar ve baharatlarla birlikte bir kaseye ekleyin ve bir çırpma teli ile karıştırın.

İkinci bir büyük kapta yoğurt ve yumurtayı birbirine ekleyin ve birleşene kadar çırpın.
Tavuğu yoğurtlu karışıma alın ve 20-30 dakika dinlendirin.

Tavuğu sostan çıkarın ve sosundan süzdürerek un karışımına alın.

Tavukların her tarafı unlanacak şekilde bulayın ve fazla unu silkeleyin.

20-30 dakika tel ızgara üzerinde dinlendirin.

Tavuğun tamamen yağa batması için pişirme kabınıza yağ ekleyin. Yağı ısıtın ve yaklaşık 15 dakika kızartın.

Tavuğu yağdan çıkarın ve tel ızgara üzerine alın. Bir kağıt havluya veya gazeteye eklerseniz, tavuğun alt kısmı ısıdan buharlaşacak ve yumuşayacaktır. 

Yanında dilediğiniz soslarla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

KFC TAVUĞUN PÜF NOKTALARI:

  • Eğer fritöz kullanıyorsanız tavukları çiğ de kullanabilirsiniz. Ancak birçoğumuzun mutfağında fritöz olmadığını var sayarsak tavukları bir taşım kaynatarak çiğ kalmasını önleyebiliriz. Ayrıca haşlama işlemi pişme süresini de kısaltacaktır. 
     
  • Tavuk bagetleri büyük olacağından önceden bir taşım kaynatarak tavukların çiğ kalmasını önleyin.
     
  • Orijinal KFC’nin en önemli özelliği baharatlardan ileri gelmektedir. Bu nedenle bol baharat kullanımı önemlidir. Aynı zamanda baharatların robottan geçirilmesi hem lezzeti arttıracaktır hem de tavuk üzerinde eşit dağılacaktır. 
     
  • Orijinal KFC tarifinde kullanılan msg olarak bilinen Çin tuzu ürünlerin lezzetini arttırmada ve ürünlerin beğenilme yüzdesini arttırmaktadır. Ancak kullanımını doğru bulmadığım için ben tariften çıkardım. Siz dilerseniz bir tatlı kaşığı kullanabilirsiniz. Bu durumda tuz oranını azaltmanız faydalı olacaktır.
     
  • Karıştırdığınız unlu karışımın nihai rengi kahverengiden kırmızıya dönen bir renkte olmalıdır.
     
  • Yumurta içerisine bir kaşık yoğurt eklemeniz hem lezzeti arttıracaktır hem de unun kaplanmasını kolaylaştıracaktır. 
     
  • Dilerseniz bir bütün tavuğu parçalayarak da kullanabilirsiniz. Ya da tavuk kanatlarını da kullanabilirsiniz. 
     
  • Tavukları pişirdikten sonra kağıt havlu üzerine koymak yerine tel ızgara üzerine almak daha faydalı olacaktır. Bir kağıt havluya veya gazeteye eklerseniz, tavuğun alt kısmı ısıdan buharlaşacak ve yumuşayacaktır.
     
  • Kızartmak için tava yerine derin bir kızartma tenceresi kullanmanız daha faydalı olacaktır. Derin yağda kızartma işlemi yapmak için tavukların her yerinin yağa değmesi gerekmektedir. 
     
  • Ayrıca ısıyı kontrol ederek pişirmelisiniz. Yağ kızdıktan sonra orta ateşte pişirme işlemi devam etmelidir.
     
  • Tavukları pişirme işlemini parça parça gerçekleştirirseniz hem hepsi eşit pişecektir hem de yağ soğumayacaktır.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Elif 4 ay önce

İyi bence