En kolay cennet çamuru tatlısı nasıl yapılır? Cennet çamuru tatlısının püf noktaları

Kilis'te coğrafi işaret belgesiyle tescillenen ve ünü her geçen gün artan "cennet çamuru" adıyla merak konusu oluyor. Oldukça lezzetli ve alışkanlık yapacak bir tatlı tarifi ile karşınızdayız. Bağımlılık yapacak kadar tadını çok seveceğiniz yapımı oldukça pratik olan cennet çamuru tatlısı tarifi bugünkü yazımızda.

Dönem dönem tatlı hepimizin vazgeçilmezi haline geliyor. Genellikle yapımı pratik aynı zamanda lezzetli tarifler arayışına giriyoruz. Cennet çamuru tatlısı da hem lezzetli hem de yapımı oldukça kolay tatlılardan bir tanesi. Türk Patent ve Marka Kurumunca 2018'de coğrafi işaret belgesiyle tescillenen tatlı, ramazan boyunca iftar sofralarını süslüyor. Kentte cennet çamuru yapan işletmenin dördüncü kuşak ustası Mustafa Toprak, cennet çamuru tatlısının Kilis'e özgü en önemli lezzetlerden biri olduğunu söyledi. Toprak, kentte önceden Kilis kaymaklı künefe olarak yapılan tatlının, sonradan dedesi ve babası tarafından içerisine Antep fıstığı eklenerek "cennet çamuru" adıyla yaklaşık 25 yıl önce ortaya çıktığını ifade etti. Eğer " cennet çamuru tatlısı nasıl yapılır, cennet çamuru tatlısı tarifi " nasıl yapılır merak ediyorsanız tarif haberimizde.  Peki, nefis mi nefis cennet çamuru nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız, cennet çamuru tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kilis'in olmazsa olmaz tatlılarından biri olan 'Cenet Çamuru'nu sizler için sahiplerinden öğrendik, detaylı tarifini aldık. Muhabirimiz Müge Çakmak sordu, Hacı Ahmet Oğulları Baklava'dan Mustafa Toprak, Cennet Çamuru'nun her aşamasını tane tane anlattı...

CENNET ÇAMURU TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

4 yemek kaşığı tereyağı
300 gram tel kadayıf
100 gram Antep fıstığı (toz)

Şerbeti için;

1 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
4-5 damla limon suyu

Nefis fıstık güzeli nasıl yapılır? Pratik tatlı tarifiİLİŞKİLİ HABERNefis fıstık güzeli nasıl yapılır? Pratik tatlı tarifi

kaymaklı cennet çamuru

kaymaklı cennet çamuru

YAPILIŞI

İlk olarak geniş bir tencerenin içine su ve şekeri ekleyerek şerbeti hazırlama başlayın.

Yaklaşık 30 dakika kadar şerbeti ocakta kaynatın. Pişme işleminin sonlarına doğru limon suyunu da ilave edin.

Şerbeti hazırladıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için oda sıcaklığında bekletin.

Kadayıfları şehriye boyutunda olacak şekilde parçalayın.

Tereyağı ve kadayıfı bir tencereye alarak orta ateşte renk almayacak şekilde kavurun.

Kadayıfların içerisine Antep fıstığının 3/4'ünü ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Hafifçe kavrulan karışımın içerisine azar azar şerbet ilave edin.

Tatlı tüm şerbeti çekip kıvam aldığında hazır demektir.

Kalan Antep fıstığını da tatlının üzerine serpiştirin. 

Cennet çamurunu kaymak veya vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0