Pagpag yemeği nedir ve Pagpag yemeği nasıl yapılır?

Filipinlilerin bulduğu pagpag yemeği, aslında çöpe atılan artık yemeklerin toplanmasıyla yapılıyor. Üstelik bu yemek sokak lezzeti olarak da satışa sunuluyor. Peki Pagpag nasıl yapılır ve Pagpag püf noktaları nelerdir? İşte tarifi:

Dünyanın bir kısmı obezite ile mücadele ederken bir kısmı da açlıkla baş etmek zorunda kalıyor. Yoksulluk ve sefaletin getirisi olarak aç kalmamak için insanlar Filipinler’de yeni bir yemek icat etti. Filipinlilerin bulduğu pagpag yemeği, aslında çöpe atılan artık yemeklerin toplanmasıyla yapılıyor. Üstelik bu yemek sokak lezzeti olarak da satışa sunuluyor. Dünyada Gıda Güvenliği ve Beslenmenin Durumu adlı rapora göre 2019 yılında aç nüfus oranı 690 milyona ulaşmıştı. Bu duruma rağmen özellikle fast food restoranları başta olmak üzere birçok restoran kalan yemekleri çöpe atmaya devam ediyor.

Çöpe atılan yemekler Filipinler’de başka bir sokak lezzetini doğurdu. Genellikle fast food restoranları tarafından çöpe atılan ya da marketlerdeki son kullanma tarihi geçmiş artık yiyecekler, pagpag yemeğinin yapımında kullanılıyor. Pagpag yemeği her ne kadar sağlıksız olursa olsun, yoksul Filipin kesimi yaşamak için yemek zorunda kalıyor.

 

PAGPAG TARİFİ:

Pagpag yemeği, Filipin’in gecekondu bölgelerinde satışa sunuluyor. Gecekondu kesimde yaşayan birçok insan ise bu yemeği pişirerek para kazanmaya çalışıyor. Oldukça sağlıksız bir yemek olmasına rağmen bölge halkı rahatsızlanan kimsenin olmadığı konusunda ısrar ediyor.

Pagpag yemeği bir kişinin öğünü olabilmesi için üç aşamadan geçmesi gerekiyor. İlk aşamada atık yiyeceklerin toplanması, ikinci adımda toplanan yiyecekler temizleniyor ve son aşamada ise yemeğin tekrar pişirilmesi yer alıyor. Yemeğin pişirilmesine sonra yemek porsiyon olarak ya da aile boyu satışa sunuluyor.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0