En kolay çilekli dondurma nasıl yapılır? Çilekli dondurma tarifinin püf noktaları

Çilek, yaz aylarında bol bulunan mis gibi kokusuyla yiyene keyif veren bir meyve. Bir çok tatlıya enfes tat kattığı gibi dondurmada da benzersiz oluyor. Doğal dondurmanın lezzetini ve sağlığını arayanlar için yoğurtlu ve çilekli dondurma tarifimiz sizin için geliyor... Peki en kolay çilekli dondurma nasıl yapılır? Çilekli dondurma tarifinin püf noktaları bugünkü yazımızda.

Çilekler tezgahta, olgunlaşmış tatları ve mis kokularıyla sizi bekliyorlar. Onları çok bekletmeden, sıcaklar da kendini hissettirmeye başlamışken tatlı bir serinlik paylaşma zamanı. Yaz mevsiminin sıcağında çilekli dondurma ile serinlemeye ne dersiniz? Çocuklarınız ile birlikte kolaylıkla hazırlayabileceğiniz tarifin yapımı çok kolay lezzeti ise bambaşka! Damaklarınızı canlandıran, içinizi ferahlatan çilekli dondurma tarifi eşsiz malzemelerin bir araya gelmesi ile etkileyici bir lezzete dönüşür. Günün her anı tadabileceğiniz çilekli dondurma mutluluk sebebiniz olur. Başrol oyuncusunun çilek olduğu tarif, moraliniz bozulduğunda lezzeti ile yardımınıza koşar. Sevdiğiniz süslemeler ile özgün bir dokunuş yapabileceğiniz dondurma tarifinizi sevdikleriniz ile paylaşmanın keyfi ise paha biçilemez! Yaz akşamlarının büyüleyici lezzetini mutlaka denemelisiniz. 

  • Çilekli dondurma tarifi özel püf noktaları sayesinde, sevdikleriniz ve sizin için unutulmaz bir lezzete dönüşür.
  • Hazırladığınız tarifi 4 defa olmak üzere, saatte bir dondurucudan çıkarıp karıştırdığınızda, hızlı ve eşit bir şekilde donduğuna tanık olabilirsiniz.
  • Karıştırma işlemini derin ve geniş bir kapta yaparsanız işiniz kolaylaşır.
  • Çocuklarınız ile bi' tatlılık yapıp yaklaşık 20 dakikada hayallerinizi süsleyen bir çilekli dondurma tarifine kavuşabilirsiniz.  

En kolay dondurma nasıl yapılır? Evde dondurma yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay dondurma nasıl yapılır? Evde dondurma yapmanın püf noktaları

çilekli dondurma

çilekli dondurma

ÇİLEKLİ DONDURMA TARİFİ:

MALZEMELER

1 büyük kase dondurulmuş çilek
1 su bardağı toz şeker
1 paket süt kreması
1 su bardağı yoğurt

YAPILIŞI

Çilekler hafif yumuşadıktan sonra mutfak robotuna alın.

Üzerine şekeri ekleyip iyice çekin.

Üzerine süt kremasını ve yoğurdu ilave edip karıştırmaya devam edin.

dondurma tarifi

dondurma tarifi

İyice karıştığında yayvan bir kaba aktarıp dondurucuya kaldırın.

Her tarafının eşit bir biçimde donması için 2 saatte bir karıştırarak 6-8 saat dondurun.

Afiyet olsun...

ÇİLEKLİ DONDURMA SERVİS ÖNERİSİ:

  • Mis kokusu ile baştan çıkaran çilekler, en sevdiğiniz tatlar için de büyüleyici bir etkiye sahip olur.
  • Dondurmayı dondurucudan çıkardıktan sonra 5 dakika kadar dışarıda bekletirseniz daha kolay kesip servis edebilirsiniz.
  • Sanat eseri gibi bir dondurmayı, çikolata sosu ya da çilek parçaları ile süsleyerek görsel bir şölene dönüştürebilirsiniz.
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0