Güveçte yahni nasıl yapılır? Tam kıvamında pişmiş güveçte et yahnisi tarifi

Güveçte pişen yemekler tencere yemeklerine göre daha yavaş hazırlansa da çok daha lezzetli olmaktadır. Güveçte ağır ağır pişen yemekler özellikle et yemekleri hazırlarken tercih edilmektedir. Peki güveçte et yemeği nasıl pişirilir?

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Yapımı basit ve bir o kadar lezzetli olan soğanlı güveçte et yahnisi sizin vaktinizi fazla almadan güzel bir yemek yapmanızı sağlayacak. Özellikle ev hanımlarının gelen misafirlerine karşı çok kısa sürede yapacağı ve servis edebileceği arpacık soğanlı güveç içine konulacak malzemeler sayesinde de oldukça lezzetli olmaktadır. Özellikle bu yemeğe atacağınız karabiberinizin top şeklinde olması yemeğinizi daha güzel yapacaktır. Bide bu yemekte dahil yapacağınız birçok yemekte kekiği en son atmanız kekiğin yemeğe daha fazla tat katmasını sağlayacaktır. Sofralarda ana yemek olarak servis edilen hem lezzetli hem de doyurucu olan yahni, güveçte pişirildiği zaman lezzetine lezzet katmaktadır. Malzemelerin güvece atılmasından sonra kısık ateşte yavaş yavaş pişmesiyle hazırlanan güveçte yahni, baharatla zenginleştirilmektedir. Nermin'in Enfes Mutfağından güveçte yahni tarifi...

GÜVEÇTE ET YAHNİ TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım kg kuzu eti
1 kg domates
5-6 adet sivri biber
1 adet patlıcan
1 adet patates
1 adet havuç
defne yaprağı
Soğan
Domates salçası
Biber salçası

YAPILIŞI

İlk olarak soğanlar ince ince kıyın ve güvecin içine atın.

Ardından üzerine büyük parçalara bölünen kuzu etini ekleyin.

Etlerin üzerine patlıcan, biber, havuç, patates, domates ekleyin.

Tüm malzemeler güvece dizildikten sonra domates sosu hazırlayın.

Biber salçası, biber salçası ve yarım bardak kadar suyu karıştırın.

Ardından arzuya bağlı olarak baharatları ekleyin ve iyice yarıştırın.

Hazırlanan sosu güvece dökün ve tuzu ekledikten sonra ocağa alın.

Yaklaşık 1 saat kadar pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0