Pastane usulü en güzel tahinli kurabiye nasıl yapılır? En kolay tahinli kurabiye tarifi

Ağızda dağılan harika kıvamıyla tahinli kurabiye çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Tahin, susamın ezilerek akışkan bir kıvam haline getirilmesiyle elde edilir. Peki Pastane usulü en güzel tahinli kurabiye nasıl yapılır? En kolay tahinli kurabiye tarifi bugünkü yazımızda.

Çat kapı gelen misafirlere çabucak hazırlayabileceğiz tahinli kurabiye tarifi pratikliğiyle gönlünüzü fethedecek. Az malzemeyle yapabileceğiniz tahinli cevizli kurabiye tarifinin lezzetine bayılacaksınız. Cevizin tahinle uyumu tahinli kurabiye tarifi ile damaklarınızı şenlendirecek. Hem görünüşü hem tadıyla muhteşem olan bu kurabiye vazgeçilmezlerinizden olmaya aday. Tahin severlerin en sevdiği kurabiyelerden olan tahinli kurabiyenin ağızda dağılan mükemmel kıvamını yakalamak sanıldığından çok daha kolay. Peki, tahinli kurabiye nasıl yapılır? Görünüşüyle iştahınızı kabartacak tahinli kurabiye, davetlerde sıkça tercih edeceğiniz bir tarif olacak. Hafif, kolay ve pratik tahinli kurabiye tüm misafirlerinizin beğenisini toplayacak.  Pudra şekeri, un ve tahin gibi malzemeleri içinde barındıran tahinli cevizli kurabiyenin tadı pastanelerde yediklerinizi aratmayacak.

  • Evde pudra şekeri yoksa toz şekeri rondodan çekip pudra şekeri elde edebilirsiniz.
  • Pudra şekeri kurabiyenin daha pürüzsüz bir kıvamda olmasını sağlıyor.
  • Un, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek koymanız malzemelerinizin daha dengeli karışmasını sağlayacak ve hamurunuzun daha güzel bir kıvam almasına yardımcı olacaktır.
  • Sıvıyağ yerine oda sıcaklığında tereyağı da kullanabilirsiniz.
  • Kurabiyeler pişer pişmez tepsiden almanız dağılmasına sebep olacaktır. Bu yüzden tepside biraz dinlenmesini ve ilk sıcağının çıkmasını bekleyin.
  • Ceviz kullanmayarak sade yapabilirsiniz. Ceviz yerine fındık da kullanabilirsiniz.

En kolay browni kurabiye nasıl yapılır? Kakaolu ıslak kurabiye tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay browni kurabiye nasıl yapılır? Kakaolu ıslak kurabiye tarifi

tahinli kurabiye tarifi

tahinli kurabiye tarifi

En basit kurabiye nasıl yapılır? Ağızda eriyen kurabiyenin püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn basit kurabiye nasıl yapılır? Ağızda eriyen kurabiyenin püf noktaları

TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı tahin
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı pudra şeker
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
2 su bardağı un

en güzel tahinli kurabiye

en güzel tahinli kurabiye

YAPILIŞI

Öncelikle kurabiyede kullanacağınız tahin, yağ, şeker, vanilya ve cevizi bir kasede karıştırın.

Üzerine önceden elenmiş unu azar azar ekleyin ve yoğurun. Kıvamı tutmadıysa un takviyesi yapabilirsiniz.

Ağızda dağılan tatlı kurabiye nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERAğızda dağılan tatlı kurabiye nasıl yapılır?

enfes tahinli kurabiye

enfes tahinli kurabiye


Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Piştiğinde kurabiyeleri ızgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın.

Özellikle kalabalık sofralarda tahinli kurabiyeyi tek başına sunmak istemiyorsanız, yanına çok yakışan havuçlu tarçınlı kek ile birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0