En kolay buzlu kahve nasıl yapılır? Evde buzlu kahve yapımı için kolay tarifler

Havaların ısınmaya başladığı son günlerde içimizi ferahlatan buzlu kahve tarifleri de en çok aranan içecekler listesinde yerini almaya başladı. Birçok farklı şekilde hazırlayabileceğiniz buzlu kahve seçeneklerinden birkaçını sizler için derledik. Eğer siz de buzlu kahve nasıl yapılır diye merak edenlerdenseniz, işte evde buzlu kahve yapımı için kolay tarifler…

Sıcak havalarda en çok ihtiyaç duyduğumuz, sohbeti bol içecekler arasında yer alan buzlu kahveler yavaş yavaş kışın saklandıkları dolaplardan çıkmaya başladı. Yapımı oldukça pratik olan buzlu kahveler size yazın ortasında denizdeymişsiniz hissi verecektir. Soğuk kahve hazırlamanın en pratik yöntemi belki de en kolayı instant kahve diye adlandırılan hazır kahvelerle, yani granül yapıdaki kahvelerle hazırlamaktır.

Dilediğiniz kadar Granül kahveyi 1/4 bardak soğuk suda eritin, üstüne bardağın 1/4’ü kadar buz ve kalanına da süt ekleyerek kahvenizi hazırlayabilirsiniz. Eğer şeker kullanmayı seviyorsanız hem kahvenin hem de şekerin kolayca erimesi için başlangıçta 3-4 çorba kaşığı kadar suda hem kahveyi hem de şekeri birlikte karıştırarak tarifi tamamlayabilirsiniz. Şeker yerine kahvenizde kullanmayı sevdiğiniz aromaları içeren şuruplar da ekleyebilirsiniz. Peki farklı soğuk kahve çeşitleri neler?

  • DALGONA KAHVE:

dalgona kahve

dalgona kahve

Son dönemlerde çok popüler olan ve "Tiktok kahvesi" olarak da bilinen dalgona kahve Kore'de doğup tüm dünyaya yayılan bir trend. Kahvenin uzun süre çırpılmasıyla elde edilen bu kahve, özellikle yaz aylarında soğuk kahveleri sevenlerin favorileri arasında yer almaya şimdiden aday.

Dalgona kahve nedir? Evde Dalgona kahve nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERDalgona kahve nedir? Evde Dalgona kahve nasıl yapılır?

Hindistan cevizi yer aldığı her tarifi güzelleştirdiği gibi buzlu kahvede de önemli bir rol oynuyor. Ayrıca kahvenizin içerisinde kullandığınız Hindistancevizi yağının yağ yakıcı özelliği olduğunu biliyor muydunuz? İşte hem lezzetli hem sağlıklı Hindistan cevizli buzlu kahve tarifi...

MALZEMELER

150 ml. cold brew kahve
2 yemek kaşığı çikolata şurubu (ya da eritilmiş çikolata)
Yarım çay kaşığı vanilya özütü
1 çay kaşığı şeker
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi (ya da Hindistan cevizi yağı)
200 ml. Hindistan cevizi sütü

Hindistan Cevizli Mocha Buzlu Kahve

Hindistan Cevizli Mocha Buzlu Kahve

YAPILIŞI

İlk önce kahve bardağınızın dibine çikolata şurubunu dökün.

Üzerine 7-8 adet buz küpü atın.

Kahveyi, vanilya özütünü, şekeri, kurutulmuş hindistan cevizini ve hindistan cevizi sütünü ekleyin.

Güzelce blender’da çırpın. İşte bu kadar!

  • KARAMELLİ BUZLU KAHVE TARİFİ:

karamelli buzlu kahve

karamelli buzlu kahve

Karamelli buzlu kahve, aromalı buzlu kahvelerin en bilinenlerinin başında gelir. Hem soslu hem kremalı olduğu için lezzeti de diğer soğuk kahvelere kıyasla çok daha güçlüdür. İşte, birkaç dakika içine hazırlayabileceğiniz karamelli frappuccino tarifi...

MALZEMELER

Karamel şurubu
1 çay bardağı soğuk süt
Yarım çay bardağı filtre kahve
1 yemek kaşığı şeker
8 küp buz

karamelli buzlu kahve

karamelli buzlu kahve

YAPILIŞI

Karamel şurubunu kahveyi koyacağınız bardağın içinde gezdirin. Geriye kalan tüm malzemeleri blender'dan geçirin.

Soslu bardaklara kahveyi ekleyin. Üzerine krema ve karamel sos ekleyebilirsiniz. İşte bu kadar basit!

  • COLD BREW:

COLD BREW

COLD BREW

Ülkemizde son yıllarda popülaritesi artan ve adını sıkça duyduğumuz özellikle sosyal medyada merak konusu olan cold brew kahve "yazın kahve mi içilirmiş, soğuk bir şeyler getirin” diyenlerin çok seveceği bir içecek. Cold brew nedir? Cold brew kahve nasıl yapılır? Cold brew kaç saatte yapılır? Tüm merak ettiklerinizi yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Cold brew nedir? Soğuk kahve yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERCold brew nedir? Soğuk kahve yapmanın püf noktaları

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0