Yağ çekmeyen en kolay çiğ börek nasıl yapılır? Tam kıvamında çi börek

MasterChef programı ile herkesin tekrardan akılına düşmesini sağlayan çiğ börek, Eskişehir iline ait bir yöresel börektir. MasterChef'le tekrar gündem olan çi börek tarifi ise merak edildi. Eskişehir'e ait çiğ börek tarifini sizler için hazırladık. İşte yağ çekmeyen en kolay çiğ börek tarifi:

Çiğ börek ya da çi börek; kıyma, soğan ve baharat karışımının açılmış yufkaya konulup yağda kızartılmasıyla yapılan geleneksel bir "Kırım Tatar" yemeğidir. Bir Tatar lezzeti olan Çiğ börek en çok "Eskişehir" bölgesinde yapılır ve çok sevilerek yenen bir börektir. Çıtır çıtır tadıyla sizin de vazgeçilmezlerinizin arasına girecek olan çiğ börek tarifinin püf noktalarını bilmek çok önemlidir. Adını, iç harcının diğer böreklerde yapılanın aksine çiğ olarak konmasından alan çiğ börek, açılan hamurun içinde kıymalı harç koyulup kızgın yağda kızartılarak yapılan çiğ börek tarifini eğer daha önce hiç yapmadıysanız sizin için hazırladığımız püf noktalarını mutlaka okumalısınız.

Osmanlı mutfağının en meşhur börekleri nelerdir? 5 Farklı Osmanlı böreği tarifleriİLİŞKİLİ HABEROsmanlı mutfağının en meşhur börekleri nelerdir? 5 Farklı Osmanlı böreği tarifleri

ÇİĞ BÖREK TARİFİ:

MALZEMELER

Hamuru için;

3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı sirke

Kıymalı iç harç için;

300 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
3/4 çay bardağı su

Kızartmak için;

1/2 su bardağı sıvı yağ

En lezzetli fincan böreği evde nasıl yapılır? OsmanlıİLİŞKİLİ HABEREn lezzetli fincan böreği evde nasıl yapılır? Osmanlı'dan fincan böreği tarifi

YAPILIŞI

Bir karıştırma kabının içinde 300 gram kıyma, 1 adet soğan rendesi, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım çay bardağı suyu karıştırın.

Harcınızın sulu olmasına özen gösterin.

Bir kabın içerisinde 1 su bardağı ılık su, 3 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 tatlı kaşığı üzüm ya da elma sirkesini karıştırın.

Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuzu un serptiğiniz tezgaha alıp bezelere ayırın.

Bir merdane yardımıyla orta büyüklükte bir tabak boyutunda açın. (Çiğ böreğinizin çıtır çıtır olmasını istiyorsanız hamurunuzu ince, daha dolgun olmasını istiyorsanız orta kalınlıkta açın.)



Kıymalı harcınızı açtığınız hamura yerleştirip katlayın. Kenarlarının iyice yapışmasını sağlamak için bir kapak ya da pizza kesiciyle düzgünce kesin.

Bu sayede, börekleriniz kızarırken kenarları açılmayacaktır. Derin bir tavaya yağı alın ve güzelce kızdırın.

Kızmış yağa börekleri atarak kızartın ve kızaran böreklerinizi fazla yağı emmesi için bir kağıt havlu üzerine alın. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

tmar753 1 yıl önce

İyi düşüyorum