Tam kıvamında zencefil turşusu nasıl yapılır? En kolay zencefil turşusu tarifi

Çin ve Hindistan başta olmak üzere Asya mutfaklarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan zencefil hem baharat hem de turşu olarak tüketilebiliyor. İhtiyacınız olan hemen hemen her vitamin ve minerali içinde bulunduran zencefilin bugün turşusunu kuruyoruz. İşte sadece kışın değil her mevsim yiyebileceğiniz zencefil turşusu tarifi...

Güçlü ve baharatlı aromasıyla damaklarda kendisine özgü bir tat bırakan zencefil, kalp hastalığı ve kanser dahil olmak üzere çeşitli hastalıkların riskini azaltabilecek benzersiz bir bitkidir. Ek olarak, kilo vermek isteyenlerin dostudur ve diyetinize eklemek inanılmaz derecede kolaydır. Özellikle kış aylarında öksürük krizlerini azaltmak için bal ile birlikte tüketilen zencefili sadece baharat olarak algılamaktan uzaklaşıyoruz. Bu eşsiz tadın turşusunu yapıyoruz.Tamamen fermente olduğunda hafif pembeleşen zencefil turşusu, özellikle Japon mutfağında Suşi ve diğer balık yemekleriyle birlikte servis edilmektedir. Uzak Doğu Asya kültüründe, yemekler arası geçişte damak temizleyicisi olarak da tüketilen bu turşu, deniz ürünleri restoranlarının gözde lezzetlerindendir diyebiliriz.

ZENCEFİL TURŞUSU TARİFİ:

MALZEMELER

500 gram taze zencefil
1 su bardağı pirinç sirkesi (Pirinç sirkesi yoksa 1.5 su bardağı beyaz veya elma sirkesi kullanabilirsiniz.)
3 çorba kaşığı kaya tuzu
6 çorba kaşığı bal ya da yarım su bardağı toz şeker

YAPILIŞI

İlk adımda zencefilleri yıkayın ve kabuklarını soyun.

Zencefili halkalar halinde dilimleyin ve dilimlerin her birine tuz gelecek şekilde karıştırın.

Tuzlanan zencefil dilimlerini yaklaşık 1 saat boyunca temiz bir kapta bekletin.

Beklettiğiniz zencefilleri kağıt havlu yardımıyla güzelce kurulayın.

Son adımda ise artık turşu yapacağınız kavanoza zencefilleri alın.

Sirke ve şekeri kaynatın. Sirke ve şeker karışımını zencefillerin üzerine kavanoza dökün ve bir hafta buzdolabında bekletin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0