En kolay çilek pestili nasıl yapılır? Çilek pestilinin püf noktaları

Bugün sizlere çileği bir daha normal derisine asla geri dönemeyeceğiniz 3 malzemeli oldukça pratik bir lezzetle geldik. Çiğnenebilir ve oldukça pratik olan bu lezzet çocuklarınız, ara öğün için tam bir kurtarıcı lezzet. Hadi gelin birlikte Çilek pestili nasıl yapılır bakalım.

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan pestil; dut, üzüm, kayısı ve erik gibi şeker oranı yüksek meyvelerin mevsiminde toplanıp temizlenmesinin ardından elde edilen pürelerin ince bir tabaka halinde kurutulmasıyla elde edilir. Bununla beraber kurutma işlemi boyunca suyun uçurulmasıyla meyvedeki şekerlerin, asitlerin, vitaminlerin ve minerallerin konsantre hale gelmesinden dolayı, besin değeri yüksek bir gıdadır. Sade olarak kurutulacağı gibi içerisine fındık, yer fıstığı, Antep fıstığı, ceviz ve susam da ilave edilerek çeşitlendirilebilir. Görünüşü ve yapımı ile oldukça kolay bir lezzet olan çilek pestili nasıl yapılır gelin birlikte tarifin detaylarına bakalım.

En kolay pestil nasıl yapılır? Ev yapımı pestilin faydaları! Erikten pestil yapımı...İLİŞKİLİ HABEREn kolay pestil nasıl yapılır? Ev yapımı pestilin faydaları! Erikten pestil yapımı...

çilek pestili

çilek pestili

ÇİLEK PESTİLİ TARİFİ:

MALZEMELER

600 gram çilek

50 gram bal

15 gram chia (Üzerine 40 gram su eklenerek jöle hâline getirilmiş)

çiyalı çilek pestili

çiyalı çilek pestili

YAPILIŞI

Chia tohumunun üstüne 40 gram su ekleyerek jöle kıvamına gelmesi için bir saat bekletin.

Çileklerin saplarını çıkartıp ikiye böldükten sonra 2 dakika boyunca kaynar suda pişirip bol buzlu suyla şoklayın. Daha sonra kağıt havlu üzerine alıp fazla sudan kurtulun.

Bu işlemden sonra yarım kilo kadar gelecek olan çilekleri, 50 gram bal ve jöle kıvamına gelmiş chia tohumları ile birlikte blenderda atıp homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın.

Karışımı özel kurutma kağıdının serili olduğu tepsinin üzerine, kenarlarından pay bırakarak yayın.

65 derecede 2 saat kurutun. Çiyalı çilek pestilini ara öğün olarak ya da atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...

İftira ne demek? İftira atmanın günahı nedir?

İLİŞKİLİ HABER

İftira ne demek? İftira atmanın günahı nedir?
Çocuklarla ırkçılık hakkında nasıl konuşulmalı? Ebeveynler nasıl bir dil kullanmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklarla ırkçılık hakkında nasıl konuşulmalı? Ebeveynler nasıl bir dil kullanmalı?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0