Barbun balığı en kolay nasıl pişer? Barbun balığını pişirmenin püf noktaları

Barbun balığı faydaları arasında başlıca göz sağlığına yaptığı katkılardır. Kalp ve şeker hastalıklarının tedavisinde olumlu rol oynayan barbunya balığı limon sıkılıp tuz dökülerek veya kendine özgü bir sos eşliğinde yemeye doyum olmayan leziz bir seçenektir. Peki barbun balığı en kolay nasıl pişer? Barbun balığını pişirmenin püf noktaları?

Barbunya (Mullus barbatus), Mullidae familyasından bir balık türüdür. Halk arasında Barbun olarak yanlış bilinir. Vücut yanlardan basık, oval şekilde baş irice yandan görünüşü buruna doğru yuvarlak, alnı dikey, yüzgeçleri sarı, vücudu pembe-kırmızı, baş, vücut büyük, kolayca dökülebilen pullarla kaplı, alt çenenin altında uzunca iki bıyığı vardır. Alt çenede diş yoktur. Yan çizgisi aralıksız ve düzdür. Dorsal yüzgeç renksiz veya düz renklidir. Barbun balığı fiyatı aylara göre değişmektedir. 

Barbunya balığı nedir? Barbunya balığının faydaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABERBarbunya balığı nedir? Barbunya balığının faydaları nelerdir?

Barbun nasıl ayıklanır? Barbunya balığını ayıklamanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERBarbun nasıl ayıklanır? Barbunya balığını ayıklamanın püf noktaları

BARBUN BALIĞI NASIL PİŞİRİLİR?

  • Barbun Balığı kızartma ya da fırında pişirilerek tüketilebilir fakat bazı püf noktalara da dikkat edilmedi.
  • Barbun Balığı kızartması yapmak için balıkları yıkadıktan sonra iyice kurumalarını beklemeniz önemlidir. Mısır unu veya normal una bulanmış olan balıklar tavadaki kızgın yağa konulur.
  • Fırında pişirilen barbun için ise sadece zeytinyağı ve tuz ile soslayabilirsiniz. Defne yaprağı eşliğinde de servis edilir.

BARBUN BALIĞI TARİFİ:

MALZEMELER

1 kilogram barbun balığı
10 adet arpacık soğan
10 diş sarımsak
4 adet domates
2 dal biberiye
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI

Barbunları bol suda yıkayıp sularını süzün.

Balıkları tuzlayıp kısa bir süre bekletin.

Arpacık soğanları soyup ufak ufak doğrayın.

Sarımsakları soyun ancak doğramayın.

Biberiyeleri ayıklayın.

Balıkların üzerine karabiber serpin ve zeytinyağı gezdirin.

Hepsini güzelce harmanlayın.

Tepsiye fırın kağıdı serip üzerine balıkları yerleştirin.

Sarımsakları ve soğanları da balıkların üzerine serpiştirin.

Domatesleri de soymadan dilimleyip balıkların aralarına dizin.

Ayıkladığınız biberiyeyi de balıkların üzerine dağıtın.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Tepsiyi fırına verip balıkları 35 dakika kadar pişirin.

Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0