Portakallı Türk kahvesi nasıl yapılır? Portakal kabuğunda mis gibi Türk kahvesi

‘Portakal kabuğu içinde Türk Kahvesi' kısa sürede ilgi odağı oldu. Yapımı bildiğimiz Türk kahvesine göre biraz daha zahmetli olan ama farklı aromalar sevenlerin hayranı olduğu portakal kabuğunda mis gibi Türk kahvesi yöntemini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Geçmişi çok eskilere dayanan, bir fincanı ile 40 yıllık hatırı olduğuna inanılan Türk kahvesi çoğu kişinin vazgeçilmezidir. Çok ince çekilmiş kahve çekirdeklerinin kaynar suyun içinde demlenmesiyle yapılan Türk kahvesinin binlerce çeşidi bulunuyor. Osmanlı döneminde ülke sınırlarına dahil olan yemen civarında yaygın olan, Arapların tercih ettiği bir demleme şekli olan Türk kahvesi son dönemlerde portakal içinde pişirilmesiyle gündeme gelmeye başladı. Binlerce kişi sosyal medya hesapları üzerinden Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden kahveyi, cezvede değil portakal kabuğu içerisinde pişirip paylaşmaya başladı. Yapımı normal kahveye göre biraz daha uğraş gerektiren ‘Portakal içinde Türk kahvesi', farklı tadıyla da deneyenlerin hoşuna gidiyor.

PORTAKAL KABUĞUNDA TÜRK KAHVESİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet portakal
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
1 fincan su
İsteğe göre şeker

PORTAKAL KABUĞUNDA TÜRK KAHVESİ TARİFİ

PORTAKAL KABUĞUNDA TÜRK KAHVESİ TARİFİ

YAPILIŞI

Portakalın üzerinden daire şeklinde bir kesik açın ve portakalın içini iyice temizleyin.

İçine cezveye koyar gibi kahve, su ve isteğe göre şekeri ekleyin.

Kısık ateşte kontrollü bir şekilde pişirin.

Kahvenin üzeri köpük köpük olunca ocaktan alın ve fincana koyarak servis edin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0