Çayın yanına muhteşem muhacir böreği nasıl yapılır? Muhacir böreği tarifi

İştah açan, karın guruldatan ve ağzınızı sulandıran muhteşem muhacir böreğinin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Özellikle Göçmenlerin çok sevdiği ve çok bildikleri bir tarif olan bu börek, pek çok muhacirin çocukluk anılarında yer alan lezzetlerden. Peki Çayın yanına muhteşem muhacir böreği nasıl yapılır?

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Göçmen mutfağına özgü bir yemek olan muhacir böreği, ıspanak ve kıymalı harç ile doldurulur. Özellikle çay saatlerinde tüketilen bu börek, Bulgaristan, Yunanistan gibi Balkan ülkelerinde büyük bir ilgi görür. Ülkemizde ise en çok Trakya mutfağında yer verilir. Malzemeleriniz hazırsa, muhacir böreği nasıl yapılır sorusu için detaylara geçebiliriz. Yapılışı çok çok kolay, fırında kek gibi kabarıyor ve etrafa yaydığı o muhteşem kokuyu anlatmak imkansız. Pratik, yufka açma derdi yok ve çok da hafif. Karşınızda çay saatlerinizde ya da kahvaltılarınızda afiyetle tüketmek isteyeceğiniz nefis mi nefis macır böreği tarifi!

Orijinal Arnavut böreği nasıl yapılır? En kolay Arnavut böreği tarifiİLİŞKİLİ HABEROrijinal Arnavut böreği nasıl yapılır? En kolay Arnavut böreği tarifi

MUHACİR BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

Hamuru için;

5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

300 gram kıyma
Yarım kilo ıspanak
2 kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım tatlı kaşığı toz biber
500 g ıspanak
Tuz
Acı toz biber

Üzeri için;

Tereyağı
Susam

En kolay ve lezzetli Rumeli böreği nasıl yapılır? Rumeli böreğinin iç harcıİLİŞKİLİ HABEREn kolay ve lezzetli Rumeli böreği nasıl yapılır? Rumeli böreğinin iç harcı

YAPILIŞI

Genişçe bir kabın içerisine un ve tuzu  oyup karıştırın. Unun ortasını açın.

Yavaş yavaş su ekleyerek, azar azar kenarlar dan un alınarak orta yumuşaklıkta bir hamur elde edecek şekilde iyice yoğurun.

Gerekirse birkaç kaşık un ilavesi yapın. Hamurun üstlerini örtüp çok sıcak olmayan bir ortamda yarım saat kadar dinlendirin.



Çok iri olmayacak şekilde doğranan soğanları ısıtılmış ve sıvı yağ eklenmiş ta vaya koyun.

Hafif kavrulan soğanlara 1 yemek kaşığı salça, kıyma, toz acı biber ve tuz ilave edin. Kıyma kavrulduktan sonra harcın soğuması için kenara alın.

Ispanağı ayıklayın, ince ince doğrayın, yıkandıktan sonra suyunu süzün. Ispanakları kıymalı harca ilave edip karıştırın.

Dinlenen hamurdan 12-13 beze yapın. Bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın, üstlerini 1-2 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı ile her yerine gelecek şekilde yağlayın.



Bezeleri üst üste koyun ve genişletin. Son yufkaya kadar buna devam edin. Her koyulan açılmış bezelerin arasına az miktarda tereyağı sürün, böylece genişletmek daha kolay olacaktır.

Hamur bu şekilde de biraz dinlendikten sonra çok incelmeyecek şekilde yeniden açın.

Ardından bir bıçak yardımıyla hamurun 4 kenarından da kesin, fazla parçaları çıkartın, kare şeklinde tek bir yufka elde edin. El büyüklüğünde kare parçalar kesin.

Kare kesilen parçaların ortasına iç harçtan koyun ve isteğe göre zarf ya da bohça şeklinde 4 ucundan ortaya doğru katlayın.



Katlanan kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrar edin.



Üzerine hafifçe tereyağı sürüp, susam serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0